Celjani se veselijo zmage v Rdeči dvorani. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani se veselijo zmage v Rdeči dvorani. Foto: www.alesfevzer.com
Alem Toskić
Alem Toskić je bil s sedmimi zadetki najboljši strelec tekme. Foto: www.alesfevzer.com
Blaž Janc
Blaž Janc (6) je bil znova najučinkovitejši pri Celjanih. Foto: www.alesfevzer.com
Branko Tamše
Trenerju Celja Branku Tamšetu je odleglo. Foto: www.alesfevzer.com
Rdeča dvorana
Derbi si je ogledalo približno 1.200 gledalcev. Foto: www.alesfevzer.com
Že na uvodu sezone prvi derbi Gorenja in Celja
Celjani v končnici strli odpor Gorenja

Celjani so tako niz neporaženosti proti večnim tekmecem iz Velenja podaljšali na 16 tekem, prvič pa so jih premagali v Ligi Seha. Zadnjič so izgubili marca 2013.

Celjani na odmor odšli s +3
Uvod je postregel z izenačeno tekmo. Pri Gorenju je blestel Alem Toskić, ki je do izida 6:6 v 12. minuti zabil pet golov iz prav toliko poskusov. Celjani so nato povedli z 8:6, tako da je moral domači trener Marko Šibila vzeti minuto odmora. Ta ni pomagala, saj je v 17. minuti Blaž Janc v protinapadu zabil za 10:7, malo pozneje pa Luka Žvižej za 11:7. Velenjčani so se ob agresivni celjski obrambi 6-0 mučili v napadu. Je pa nekaj skrbi za Celjane pomenila že druga izključitev Janca. Pivovarji so kljub temu zadržali nekaj zadetkov prednosti. Semafor je ob odmoru kazal 16:13 za goste.

Lesjak spravljal v obup Medveda
Domači so po prihodu iz slačilnice naredili delni izid 3:0 za 17:18 v 37. minuti. Niko Medved je imel nato priložnost za izenačenje, a mu je vratar Urban Lesjak ubranil čisti "zicer". Naslednji velenjski napad za 18:18 pa je s strelom mimo vrat zaključil Rok Ovniček. Na drugi strani je Babarskas Povilas zabil za 19:17. Po golu Blaža Kleča je imel Medved spet priložnost, da poravna izid, a je sijajni Lesjak znova dobil dvoboj "na štiri oči".

Golčar zadel za vodstvo Gorenja
Malo pozneje pa je Toskić le izenačil na 20:20. Po novi obrambi Roka Zaponška je Gorenje v 47. minuti napadalo za vodstvo. Vid Levc je izsilil sedemmetrovko, ki jo je Rok Golčar izkoristil za 22:21. Trener gostov Branko Tamše je vzel minuto odmora.

Odločilni zadetek Luke Žvižeja
Sledila je izenačena tekma gol za gol. V velenjskih vratih se je nekajkrat izkazal Zaponšek, tako da je Luka Mitrović v 56. minuti izenačil na 26:26. Po nekaj zapravljenih napadih na obeh straneh je Luka Žvižej dve minuti pred koncem s sedemmetrovke (izsilil jo je Miha Zarabec) zabil za 27:26. "Ose" so zapravile napad, a na drugi strani tudi pivovarji. Gorenje je imelo tako pol minute pred zadnjim piskom sirene še en napad za izenačenje, a je odličnega Lesjaka, ki je na koncu zbral 14 obramb, ob poskusu Nejca Cehteta rešila vratnica.

LIGA SEHA

GORENJE - CELJE PIVOVARNA LAŠKO
26:27 (13:16)

Gorenje Velenje: Baznik, Zaponšek, Cehte 3, Medved 2, Ovniček 1, Levc 2, Stojnić, Toskić 7, Mitrović 4, Potočnik, Golčar 3 (1), Kleč 1, Gams 1, Ratajec 2, Nosan, Brumen.

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Gajić, Malus 2, Babarskas 3, Janc 6, Razgor, Marguč 4 (4), Grošelj 1, Poteko, Zarabec 1, Kodrin 1, Fižuleto, Mačkovšek 3, Mlakar 3, Žvižej 3 (2), Bećiri.

Sedemmetrovke: 1/1; 6/8

Izključitve: 6 min.; 6 min.


MEŠKOV BREST - IZVIĐAČ CO 40:29

PPD ZAGREB - NEXE 28:22

Sobota ob 18.00:
TATRAN - CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Nedelja ob 17.00:
GORENJE - NEXE

Že odigrano:
METALURG SKOPJE - VARDAR 24:25

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - VESZPREM 29:34

VARDAR - MEŠKOV BREST 34:34

Že na uvodu sezone prvi derbi Gorenja in Celja
Celjani v končnici strli odpor Gorenja