Celjani so se z Löwnom doslej pomerili štirikrat in vse dvoboje izgubili. Foto: Aleš Fevžer
Celjani so se z Löwnom doslej pomerili štirikrat in vse dvoboje izgubili. Foto: Aleš Fevžer
Marko Dujmović
Velenjčani so igrali s Flensburgom v osmini finala prejšnje sezone Lige prvakov. V Nemčiji so izgubili s 25:28, v Velenju pa s 25:27. Foto: Aleš Fevžer

Levi iz Manheima so v uvodnih dveh krogih zbrali le točko, zato bodo v Celju še toliko bolj motivirani. Če jim v Ligi prvakov za zdaj ne gre po načrtih, pa so toliko bolj uspešni v močni Bundesligi, kjer so po devetih krogih brez poraza na drugem mestu.

Glavno breme nosijo vratarja Landin in Stojanović, Nemci Grötzki, Gensheimer in Roggisch, Norvežan Myrhol, Rus Harbok, Srb Šešum, Šved Ekdahl Du Rietz ter Islandca Karason in Petersson.

Trener Celja Vladan Matić napoveduje: "Prihaja ekipa, ki je po mojem v bundesligi v najboljši formi. Kolikor mi je uspelo zaslediti v nekaterih izjavah, se zaradi naše lanske zmage s Kielom zavedajo, da morajo priti v Celje polno motivirani. Prepričani so, da bodo tukaj osvojili prvi par točk, saj so razočarani nad izgubo točke v prvem krogu. Svojo moč so pokazali že v Veszpremu, kjer so po svojih napakah izpustili kaj več kot le poraz za zadetek. Na morebitno podcenjevanje ne moremo računati." Tekma se bo začela ob 16.30.

Velenjčane pestijo poškodbe in bolezni
Nasprotnik Velenjčanov Flensburg je odlično začel evropsko sezono. V uvodnih dveh tekmah je premagal danski Aalborg (31:27) in Drott iz Halmstada (37:27), dobre predstave pa kaže tudi v nemškem prvenstvu, kjer je trenutno na tretjem mestu.

"Flensburg je v primerjavi s preteklo sezono še močnejši, mi pa smo dodobra spremenili kadrovsko zasedbo. Pred nami je težko gostovanje, na njem pa bržkone ne bom mogel računati na nekatere igralce. Zavoljo bolezni sta že cel teden odstotna Darko Cingesar in Mitja Nosan, na tekmi v sredo pa se je poškodoval tudi Niko Medved. Njegov nastop je pod velikim vprašajem, zagotovo pa ne bo nastopil poškodovani Jernej Papež. Zdravstveni bilten je slab, ne glede na to pa se nameravamo v Flensburgu predstaviti v lepi luči," je dejal trener velenjske zasedbe Ivan Vajdl. Tekma bo v nedeljo ob 17.30.

Skupina A, sobota ob 16.30:
CELJE P. LAŠKO - RHEIN-NECKAR LÖWEN
Četrtek:
VESZPREM - MOTOR ZAPOROŽJE
Sobota:
ST. PETERBURG - CROATIA ZAGREB

Veszprem 4, Motor 3, Croatia in Celje PL po 2, Rhein Neckar 1, St. Peterburg 0 točk.

Skupina D, nedelja ob 17.30:
FLENSBURG - GORENJE VELENJE
Nedelja:
DROTT HALMSTAD - LA RIOJA
AALBORG - HAMBURG

Hamburg in Flensburg po 4, Gorenje in Aalborg po 2, Halmstad in La Rioja 0.