Jure Dobelšek:
Jure Dobelšek: "Vse je še odprto, ampak s takšno igro nimamo kaj iskati. Moramo malo razmisliti." Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Gorenju derbi s Cimosom

Bo Branko Tamše prvi neceljski trener, ki mu bo uspelo? "Ne bi rad govoril o tem, ampak se skoncentriral na naslednjo tekmo. Pred nami je Krško. Vemo, da so tam že padala velike ekipe. Po takšnih derbijih se igralci še dodatno pihično spraznijo. Mislim, da bomo zdržali še štiri tekme neporaženi," je po zmagi nad Cimosom Koprom s 27:25 povedal Tamše.

Koprčani brez Bombača in Krivokapića
Zmaga velenjskih rokometašev je bila zaslužena. Vodili so vseh 60 minut, največ s petimi goli, Cimosu pa se je še kako poznala odsotnost poškodovanih Deana Bombača in Milorada Krivokapića, ključnih igralcev zunanje linije.

Radojković miren, Dobelšek kritičen
Trener Fredi Radojković
: "Težko igramo proti dobro postavljeni obrambi. Ničesar ne morem očitati fantom. Borili so se. V tem trenutku smo preveč zdesetkani. Predali se ne bomo, ampak tudi če nam ne bo uspelo osvojiti 2. mesta, to ne bo tragedija. Sezona je bila fantastična."

Zelo razočaran je bil Jure Dobelšek: "Ne vem, bili smo nekam mrtvi. Nismo zadovoljni s svojo igro niti v obrambi niti v napadu. Vse je še odprto, ampak s takšno igro nimamo kaj iskati. Moramo malo razmisliti. Tudi kakšen pogovor bi moral biti. Ne vem, glavo imam še vročo. Skratka, slabo."

Tudi proti Celjanom "na glavo"
Velenjska ekipa poudarja, da bo do konca igrala na vso moč in da bodo tako zavzeto igrali tudi proti Celju. Jure Dolenec: "Zagotavljam vam, da bomo šli še enkrat na glavo in poskušali premagati Celjane. Še vedno trdo delamo. Naslednje leto je pred nami Liga prvakov. Poskušali bomo dobiti še te štiri tekme. Nikomur ne bomo popuščali, kar smo dokazali tudi danes."

Odločitev o drugem mestu v državnem prvenstvu bo padla po tekmah med Celjem Pivovarno Laško in Cimosom (v soboto) in Gorenjem ter Celjem teden pozneje.

Gorenju derbi s Cimosom