Blaž Janc je bil ob zmagi nad Zagrebom s 30:28 izključen v predzadnji minuti, a je EHF črtal avtomatsko kazen tekme. Foto: www.alesfevzer.com
Blaž Janc je bil ob zmagi nad Zagrebom s 30:28 izključen v predzadnji minuti, a je EHF črtal avtomatsko kazen tekme. Foto: www.alesfevzer.com
Četa Branka Tamšeta je ugnala klub slovenskega selektorja, zdaj pa jih čaka nemški favorit, ki naj bi krojil vrh skupine B. Foto: www.alesfevzer.com

Nemška ekipa je v prvem krogu najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini na gostovanju pri Picku iz Szegeda na Madžarskem igrala neodločeno (28:28), potem ko je dobro minuto pred koncem tekme zaostajala za dva gola, proti slovenskemu prvaku pa bo zagotovo igrala na zmago.

EHF pomilostil izključenega Janca
Celjani v finančno središče Nemčije potujejo neobremenjeni, saj so nemški levi absolutni favoriti tega dvoboja, najpomembneje pa je, da je Evropska rokometna zveza (EHF) Blažu Jancu navzlic prejetemu rdečemu kartonu na sobotni tekmi proti Zagrebčanom dovolila nastop na tekmi v sredo.

Rhein-Necker vseskozi igra s 7 v napadu
"Pred nami je zelo težko gostovanje. Igramo proti Rhein-Neckarju, ki je v nedeljo v Szegedu prikazal eno izjemno zanimivo predstavo. V tem trenutku menim, da je edina ekipa, ki skozi celotno tekmo uporablja sedem igralcev. To bo za nas novost, na katero smo se na edinem pravem treningu pred tekmo poskušali pripraviti. To hkrati pomeni, da bomo morali uporabljati obrambo 6-0, saj bodo imeli v napadu igralca več. Gre za izjemno dobro ekipo, z odličnimi posamezniki, niti igre pa so v rokah Andyja Schmida, ki je zame eden najboljših igralcev ta hip. Nemško ekipo krasi čvrsta obramba 6-0 ter bliskoviti in učinkoviti nasprotni napadi, tudi na postavljeno obrambo so nevarni iz vseh položajev. A adute imamo tudi sami in upam, da nam jih bo uspelo na tej tekmi prikazati na igrišču,"
je pred sredino tekmo dejal trener pivovarjev Branko Tamše.

Zarabec: V igri še veliko rezerv
"Tekma z Zagrebom je prišla v pravem času, saj smo se po Vardarjevi zaušnici dvignili v igri in si z zmago nabrali zelo potrebno samozavest. V naši igri imamo še veliko rezerv, hkrati pa moramo odpraviti svoje napake. V sredo nas čaka ekipa, ki je po mojem mnenju ena najboljših v Evropi in igra izjemno lep rokomet. Ne kaže izgubljati besed pri naštevanju njihovih kakovosti, na vsakem položaju imajo vsaj dva izjemna igralca, igrajo hitro, dinamično ... Ne smemo se preveč obremenjevati z njimi, predvsem moramo razmišljati o svoji igri, aktivirati vse svoje rezerve,"
pravi celjski organizator igre Miha Zarabec.

Nazadnje prvič premagali leve
Celjani so do zdaj odigrali osem tekem z Rhein-Neckar Löwnom. Zmagali so le na zadnji medsebojni tekmi v sezoni 2014/15, ko je bilo 32:28, medtem ko so na drugih sedmih tekmah igrišče zapustili sklonjenih glav.

LIGA PRVAKOV, 2. KROG

Skupina A, sobota:
VESZPREM - KADETTEN SCHAFFHAUSEN
BARCELONA - KIEL

Nedelja:

BJERRINGBRO - FLENSBURG
PSG - WISLA PLOCK

Skupina B, sreda ob 18.30:
RHEIN NECKAR L. - CELJE PL

Sobota:
VIVE KIELCE - KRISTIANSTAD
VARDAR - MEŠKOV BREST
ZAGREB - PICK SZEGED

Skupina C, sobota:
TATRAN PREŠOV - METALURG SKOPJE
NATURHOUSE LA RIOJA - MONTPELLIER

Nedelja:
ELVERUM - ČEHOVSKI MEDVEDI

Skupina D, četrtek:
DINAMO BUKAREŠTA - METALURG ZAPOROŽJE

Sobota:
ABC UMINHO - TVIS HOLSTEBRO
NANTES - BEŠIKTAŠ ISTANBUL

Zmagovalca skupin se uvrstita v četrtfinale, ekipe od 2. do 6. mesta pa v osmino finala.