Celjani so naslov proslavili z najzvestejšimi navijači. Foto: BoBo
Celjani so naslov proslavili z najzvestejšimi navijači. Foto: BoBo
Celjani so osvojili pokalni naslov petič zapored. Foto: BoBo
Janc in Rapotec po finalu rokometnega pokala
Celjani še petič zapored pokalni zmagovalci

Branilci naslova so upravičili vlogo velikega favorita in v nasprotju s polfinalom, ko so se mučili z Ribničani, tokrat niso dopustili nikakršnih dvomov o zmagovalcu. Celjani so povedli že v uvodnih minutah in vodstva niso izpustili iz rok.
Koper je na začetku po zaslugi vratarja Jureta Vrana še nekako držal priključek. Po 15 minutah je bilo 7:6, nato pa so varovanci trenerja Branka Tamšeta dodali plin in v naslednjih desetih minutah rešili vprašanje zmagovalca. Naredili so delni izid 8:0 in na odmor odšli s prednostjo desetih zadetkov.
V nadaljevanju so slovenski prvaki rutinirano končali delo. Razlika se je večji del vrtela okoli desetih golov in v zaključku narasla na +13. Prvi strelec tekme je bil Blaž Janc z desetimi zadetki. Izkazal se je tudi vratar Celjanov Urban Lesjak, ki je zbral 15 obramb.

V boju za tretje mesto je Riko Ribnica po podaljšku s 35:29 premagala Trimo Trebnje.

"Vsaka tekma in vsak naslov je posebna stran v knjigi in zelo sem vesel, da nam je skupaj uspelo izpolniti še eno. Vsem igralcem in drugim v klubu čestitam za težek boj vso sezono, v kateri smo imeli težke prepreke, tudi Gorenje Velenje in v polfinalu Riko Ribnico na domačem terenu. V finalu smo igrali bolje, z več navdiha, bolje v obrambi in mislim, da smo ta pokal osvojili zasluženo," je povedal Tamše.
Kljub porazu je bil zadovoljen tudi trener Kopra Zoran Jovičić: "Drugo mesto v moškem pokalu je za naš klub gromozanski uspeh. Naša ekipa je zbrana z nekaj ulic v Kopru, rokometaši Celja Pivovarne Laško pa so smetana Slovenije, zbrana iz vsepovsod, tako da je razlika v izkušnjah in fizični moči očitna. Poraz je pričakovan, naša naloga pa je, da treniramo, upamo, da naša ekipa ostane dalj časa skupaj, in da mogoče čez tri ali štiri leta Celjane tudi premagamo."

Finale:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - KOPER 2013
38:25 (19:9)

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Blagotinšek 2, Malus 3, Babarskas 2, Janc 10, Razgor 1, Marguč 3, Kunst 1 (1), Poteko 1, Gajić, Zarabec 2, Kodrin 5, Fižuleto 2, Dobelšek, Mlakar 7, Žvižej 2 (2).

Koper 2013: Ponikvar, Dolenc, Grzentić 2, Vlah 3, Krečič 1, Matijašević 2 (1), Gašperšič 1, Kocjančič, Vran, Moljk, Gorela 5, Rapotec 1, Smolnik 3 (2), Sokolič 3, Marić 1, Bratkovič 3.

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 3 (5), Koper 2013 3 (4).
Izključitve: Celje Pivovarna Laško 12, Koper 2013 16 minut.
Rdeči karton: Blagotinšek (52.).



Za 3. mesto:
RIKO RIBNICA - TRIMO TREBNJE
* 35:29 (27:27, 12:16)
Leban 8, Henigman 7; Sušin 8.
* - po podaljšku
POLFINALE
KOPER 2013 - Trimo Trebnje
28:23 (13:13)
Krečič 8, Vlah 6, Smolnik 5; Sušin in Udovič po 4.
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - Riko Ribnica
25:24 (13:13)
Žvižej 7, Mlakar in Janc 4; Nosan 9, Grebenc 5.

Janc in Rapotec po finalu rokometnega pokala
Celjani še petič zapored pokalni zmagovalci