Gašper Marguč je bil spet najboljši celjski strelec. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Gašper Marguč je bil spet najboljši celjski strelec. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Celje PL - Rhein-Neckar Löwen
Rhein Neckar Löwen je na prvi tekmi v Celju slavil s 25:28. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Tekma 10. kroga skupine A ni odločala o praktično ničemer, Nemci so drugi v skupini, Celjani pa tretji. Oboji so si tako že zagotovili nastop v osmini finala Lige prvakov. Celjani z zmago v prejšnjem krogu proti Motorju iz Zaporožja.

Njihovi mogoči tekmeci v tekmah na izločanje bodo znani konec tega tedna, drugo mesto v svojih skupinah pa lahko teoretično osvojijo Kolding, Vive Targi Kielce, PSG, Vardar Skopje, Metalurg Skopje, HSV Hamburg in Flensburg-Handewitt. Žreb bo v torek na Dunaju.

"Levi" iz Mannheima so imeli že v prvem polčasu, razen celjskih 0:2 na začetku, ves čas pobudo in si do polčasa priigrali sedem golov prednosti (19:12), ki so jih v drugem delu suvereno zadržali.

Nemci so Celjane še drugič v letošnji sezoni, skupno pa že kar šestič na prav toliko medsebojnih tekmah, ugnali. V celjski vrsti je bil na današnji tekmi najučinkovitejši Gašper Marguč. Po devetih krogih drugi strelec evropske lige prvakov je trenutno drugouvrščeni zasedbi nemškega prvenstva zabil šest golov, Luka Žvižej pa štiri.

"Dobro smo odprli tekmo, igrali hitro, a nato smo začeli delati preveč napak, kar so gostitelji dobro izkoristili in nam ušli na varno razdaljo. V drugem polčasu smo znova začeli dobro, a nato ponovili napake iz prvega dela, se prepočasi vračali, izgubljali žoge, domači pa so to kaznovali. Gostitelji so zasluženo zmagali, mi pa ne smemo biti preveč razočarani. Poraz boli, a vseeno smo se uvrstili v osmino finala in nestrpno čakamo na svoje naslednje tekmece," je po tekmi povedal Marguč.

LIGA PRVAKOV

SKUPINA A, 10. krog:

RHEIN NECKAR-LÖWEN - CELJE PIVOVARNA LAŠKO 35:25 (19:12)

Rhein Neckar: Schmid (3), G. Guardiola, Petersson po 5, Myrhol, Groetzki, Harbok in Sigurmannsson po 3, Prodanović, Šešum, Manojlović in Ekdahl po 2.

Celje P. L.: Marguč 6 (3), Žvižej 4 (1), Lekai, Zelenović in Skube po 3, Razgor (2), Žuran po 2, Slišković in Mlakar po 1.

7-metrovke: 3/3; 6/9

Izključitve: 10 min; 6 min

2.000 gledalcev

MOTOR ZAPOROŽJE - VESZPREM 25:21 (13:13)

CROATIA OSIGUARNJE - ST. PETERSBURG 26:24 (15:14)

Vrstni red: Veszprem 17, Rhein-Neckar 16, Celje PL in Motor Zaporožje po 9, Zagreb 8, St. Peterburg 1 točka.