Dragan Gajić je bil v Guimaraesu zelo razpoložen, resda pa je osem zadetkov dosegel s sedemmetrovke. Foto: Reuters
Dragan Gajić je bil v Guimaraesu zelo razpoložen, resda pa je osem zadetkov dosegel s sedemmetrovke. Foto: Reuters
Denič strnil vtise po uvrstitvi na SP
Rokometaši so se uvrstili na SP

"Tekmo smo imeli pod nadzorom od prve do zadnje minute. Fantje gredo zasluženo na svetovno prvenstvo. Iskreno jim čestitam in se jim zahvaljujem, ker so v tem terminu psihološko zdržali do konca. To ni tako enostavno, kot si morda predstavljamo," je po zmagi s 27:26 v Guimaraesu povedal selektor Boris Denič.

Proti Portugalcem je kar 12 zadetkov dosegel Dragan Gajić: "Držali smo se taktičnega načrta, predvsem v obrambi. Mislim, da smo jih v prvem polčasu povsem razorožili. Zasluženo smo zmagali. Vsem skupaj smo pokazali, da res spadamo med tiste kakovostnejše reprezentance sveta."

Senzacija Črne gore
Španija, Francija, Danska, Srbija in Hrvaška so bile že prej uvrščene na 23. SP, v kvalifikacijah pa so si udeležbo poleg Slovenije zagotovile še Rusija, Črna gora, Madžarska, Islandija, Makedonija, Belorusija, Nemčija in Poljska. Največje presenečenje je gotovo pripravila Črna gora, ki je izločila štirikratnega svetovnega in evropskega prvaka Švedsko. Belorusija je ustavila Slovake, ki so bili pred štirimi leti usodni za Slovence.

Prihodnji teden bodo znani še trije udeleženci s prvenstva Severne, Srednje in Južne Amerike ter potnik na SP iz dvoboja med Avstralijo in Novo Zelandijo. Skupaj bo v Španiji 24 reprezentanc.

Prvenstvo bo potekalo med 11. in 27. januarjem v Barceloni (tam bosta tudi polfinale in finale), Madridu, Zaragozi, Valladolidu, Granollersu, Sevilli, Malagi in Ciudad Realu. Španija bo prvič gostila zbor najboljših reprezentanc sveta.

Že znani udeleženci SP-ja:
Evropa:
Slovenija, Španija, Francija, Danska, Srbija, Hrvaška, Rusija, Črna gora, Madžarska, Islandija, Makedonija, Belorusija, Nemčija, Poljska

Afrika: Tunizija, Alžirija, Egipt

Azija: Južna Koreja, Katar, Savdska Arabija

Kvalifikacije za SP, p
ovratne tekme:
Portugalska - SLOVENIJA 26:27 (8:13) 26:31

Češka - RUSIJA 27:31 22:23

Norveška - MADŽARSKA 31:27 21:27

ČRNA GORA
- Švedska 20:18 21:22

Nizozemska - ISLANDIJA 24:32 27:41

Avstrija - MAKEDONIJA 30:27 20:26

BELORUSIJA - Slovaška 24:25 26:24

BiH - NEMČIJA 33:24 24:36

POLJSKA - Litva 26:22 24:17

V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem.

Denič strnil vtise po uvrstitvi na SP
Rokometaši so se uvrstili na SP