Sebastian Skube računa, da jih bodo proti Zagrebu ponesli tudi navijači. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Sebastian Skube računa, da jih bodo proti Zagrebu ponesli tudi navijači. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Staš Skube
24-letni Sebastianov brat Staš je organizator igre pri Gorenju. V Velenju se je odlično znašel. Foto: Aleš Fevžer

Kljub temu pa 26-letni organizator igre "pivovarjev" poudarja, da časa za "jokanje" ni, saj je ritem tekem naporen. Celjani bodo v sredo gostovali pri Slovanu, v soboto pa v Zlatorog prihaja Zagreb. Ob morebitni zmagi nad (nekoč) velikimi tekmeci bi varovanci Vladana Matića napravili morda odločilen korak proti osmini finala Lige prvakov.

Ste nesrečni poraz z Veszpremom že predelali ali še obžalujete zapravljeno priložnost?
Hudo nam je, saj bo Veszprem težko premagala kakšna ekipa. Po drugi strani pa ni časa za obžalovanje. Že v sredo nas čaka tekma s Slovanom, potem pa v soboto še pomembnejše srečanje z Zagrebom. Tempo je kar naporen.

Slišati je bilo, da sami niste želeli streljati zadnje sedemmetrovke, zato je odgovornost prevzel David Razgor.
Najprej mi je trener rekel, naj grem streljat sedemmetrovko, a glede na to, da jih ne treniram, sem dejal, naj to prevzame nekdo drug. Ker je Gašper Marguč pred tem zgrešil eno, je trener določil Razgorja. Po navadi po koncu treninga Razgor, Marguč in Ivan Slišković trenirajo sedemmetrovke, zato so ti tudi v "prvem planu". Sicer pa bi tekmo morali odločiti že prej. Pogledal sem si jo še enkrat in v zadnjih desetih minutah smo ob vodstvu naredili nekaj začetniških napak, kar je bilo usodno.

Kljub porazu se zdi, da se forma moštva vzpenja. Ali to drži ali gre zgolj za vtis in en dober polčas, v katerem niste imeli česa izgubiti?
Težko rečem. Prikazali smo dober polčas doma, pa dobrih 45 minut v gosteh, medtem ko smo vmes slabo odigrali proti Krki. Zato o formi govorimo z mešanimi občutki. Dejstvo je, da smo mlada ekipa, še neizkušena. Če smo pravi, se lahko enakovredno zoperstavimo Veszpremu, če pa nismo, se lahko tudi na domačem igrišču mučimo s Krko.

Če proti Veszpremu ni bilo psihološkega pritiska, pa ta proti Zagrebu vsekakor bo, saj bi z morebitno zmago napravili velik korak proti osmini finala. Kako se boste lotili tekme?
Zavedamo se, kaj pomeni ta tekma. Igralci v Celju vedo, kaj pomeni pritisk. Posebnih težav s pritiskom nimamo. Upam, da ga bomo znali prenesti. Upam tudi, da bo dvorana polna in da nam bodo Florijani in ostali navijači pomagali prebiti led. Sicer pa gremo tekmo po tekmo. Najprej nas v sredo čaka Slovan, od četrtka naprej pa se bomo pripravljali na Zagreb.

V zadnjem času gre obema z bratom Stašem kar dobro. Staš je bil celo dvakrat izbran v idealno sedmerico kroga. Se slišita po tekmah?
Slišiva se kar dosti, a o rokometu malo govoriva, o najinih igrah pa se sploh ne pogovarjava.

Kako je igrati proti bratu, ki je na nasprotni strani?
Je izjemno neugoden igralec, postal je nosilec igre Gorenja. Na prvi tekmi so zmagali Velenjčani, upam, da bomo zdaj mi. Na srečo je tekma (4. decembra, op. a.) v celjskem Zlatorogu in upam, da bo zmaga ostala doma.