Celjani so kljub dobri igri izgubili uvodni obračun z bogatejšim Vardarjem. Foto: BoBo
Celjani so kljub dobri igri izgubili uvodni obračun z bogatejšim Vardarjem. Foto: BoBo
Miha Zarabec zablestel že na prvi tekmi

metaše Celja po uvodnem porazu proti Vardarju v 2. krogu Lige prvakov čaka obračun z Montpellierem, kjer niti igre vlečejo slovenski reprezentanti.

Francoski podprvak z Draganom Gajićem, Juretom Dolencem, Matejem Gabrom, Vidom Kavtičnikom in poškodovanim Borutom Mačkovškom je sezono v Ligi prvakov odprl z visokim porazom v Mannheimu proti Rhein-Neckar Löwnu (24:35). V prvenstvu na treh tekmah še ni izgubil.

"Francoska ekipa je izjemno neugodna, še posebej na domačem igrišču. Izjemno hitro prehaja iz obrambe v napad, ima bliskovite nasprotne (pol)protinapade ter goji zelo podoben slog igre kot Celje. Montpellier ima tudi močan slovenski pridih, njegova igra sloni na Gajiću, Dolencu, Gabru in Kavtičniku, ki so nekakšna gonilna sila te ekipe, temu slovenskemu paketu pa je treba dodati še vratarja Venia Loserta, krilnega igralca Michaela Guigouja, levega zunanjega Mathieuja Grebilla in srednjega zunanjega Diega Simoneta, tu pa sta še izkušena Tunizijec Issam Tej in Madžar Balasz Laluska. Montpellier na tej tekmi mora zmagati, če pa mi ponovimo predstavo proti Vardarju v vseh segmentih igre, izjema je le realizacija strelov iz čistih priložnosti, potem smo na dobri poti, da kaj naredimo," je tekmo napovedal trener celjskega moštva Branko Tamše.

Celjska ekipa bo imela v prihodnjih dneh izjemno zgoščen tekmovalni urnik, ob tem pa sta pred njo še zahtevni potovanji. Po ponedeljkovem prihodu iz Montpelliera se bo namreč že naslednji dan odpravila v Rusijo, kjer jo v Čehovu že v četrtek čaka obračun s Čehovskimi medvedi.

2. KROG

Skupina C, nedelja ob 17.00:

MONTPELLIER - CELJE PL
Sobota:
VARDAR - ČEHOVSKI MEDVEDI
VESZPREM - RHEIN NECKAR LÖWEN

Rhein Neckar, Veszprem in Vardar po 2, Celje PL, Čeh. Medvedi in Montpellier 0.

Skupina A, četrtek:
KIEL - LA RIOJA
Sobota:
MEŠKOV BREST (BLR) - METALURG
Nedelja:
PARIS SG - ZAGREB

La Rioja, PSG in Zagreb po 2, Kiel, Metalurg in Brest 0.

Skupina B, nedelja:
BARCELONA - WISLA PLOCK
BEŠIKTAŠ - KOLDING
FLENSBURG - ALINGSAS (ŠVE)

Kolding, Barcelona in Wisla po 2, Bešiktaš, Alingsas in Flensburg 0.

Skupina D, sobota:
KIELCE - PICK SZEGED
MOTOR ZAPOROŽJE - DUNKERQUE
Nedelja:
AALBORG - KADETTEN SCHAFFHAUSEN

Kielce, Aalborg in Szeged po 2, Motor, Kadetten in Dunkerque 0.

Miha Zarabec zablestel že na prvi tekmi