Miha Žvižej in soigralci družno ugotavljajo, da jih je pokopal mladi vratar Gonzalo Perez de Vargas. Foto: www.alesfevzer.com
Miha Žvižej in soigralci družno ugotavljajo, da jih je pokopal mladi vratar Gonzalo Perez de Vargas. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenija
Slovenci se bodo v nedeljo na vse ali nič udarili z Makedonci. Foto: www.alesfevzer.com
Denič: Saj so svetovni prvaki. In?! Manjkal je žar.
Zorman: Ne bo šlo samo za rokomet!

"Mi smo želeli to tekmo zmagati. Enostavno nas je Gonzalo pojedel v prvem polčasu. Jaz ga že dlje čas poznam. In zadnja leta dokazuje, da je eden najboljših vratarjev v Španiji. Če bo tako nadaljeval, bo postal tudi najboljši na svetu. Enostavno, on nas je danes pojedel v prvem polčasu. Bistveno je pripomogel k temu, da so nas Španci z lahkoto premagali. Španija nas taktično ni nadigrala, ampak je bila individualno boljša," je po tekmi dejal krožni napadalec Miha Žvižej.

Zorman: Pošteno je, da smo tretji
Tudi kapetan Uroš Zorman je kot glavni vzrok za poraz navedel 24-letnega španskega vratarja Gonzala Peresa de Vargasa, ki je zbral 17 obramb: "Ubranil je par neverjetnih strelov in - to je to. Tu je nastala razlika. Tudi mi smo sicer imeli dobrega vratarja (Prošt je zbral 14 obramb, op. a.), ampak enostavno je bil njihov še boljši. To tekmo moramo pozabiti, dvigniti glave, počakati na nasprotnika v osmini finala in to je to. Tudi če bi premagali Katar, bi bili drugi v skupini in položaj bi bil ist oziroma podoben. Na koncu je najbolj pošteno, da smo tretji in da se potem Avstrijci in Makedonci zmenijo na pošten in moški način, kdo bo drugi."

Gajič: V osmini finala bo treba pokazati več
Dragan Gajič pa je povedal: "Fizično se nismo toliko iztrošili, tako da lahko nedeljsko tekmo pričakujemo dokaj sveži, kolikor svež pač lahko pričakaš šesto tekmo v desetih dneh. Nismo se preveč utrudili, vsi igralci so bili na igrišču, zdaj pa čakamo ali Avstrijce ali Makedonce. V bistvu je čisto vseeno, kdo bo naš nasprotnik. V vsakem primeru bomo morali pokazati najboljšo partijo do zdaj. To je dejstvo. S fanti se vsi zavedamo, kaj je cilj, to je četrtfinale. Stopiti moramo skupaj, se psihološko pripraviti in odigrati srečanje, ki ga še nismo. Z igro, ki smo jo pokazali do zdaj - razen nekaj prebliskov - bo zelo težko."

Denič: Premalo koncentracije v napadu
"Odigrali smo taktično dobro, imeli smo tudi razpoloženega vratarja, ampak faza koncentracije, strelov na nasprotna vrata je bila zelo slaba. Delali smo si priložnosti, vse smo si naredili, a treba je dati tudi gol. Imeli so fantastičnega vratarja. Mislim, da je v prvih desetih minutah ubranil sedem žog. Danes je zmagala čista individualna kakovost španskih igralcev, ki so v fazi napada in samih strelov kakovostnejša ekipa od nas, in zasluženo so zmagali," je po drugem porazu v Katarju dejal selektor Boris Denič.

Mrtve bomo šteli po koncu
O obračunu v osmini finala pa je Denič dodal: "Smo tretji, tako da bosta morala Makedonija in Avstrija, ki nas tako želita za nasprotnike, odigrati tekmo na polno. Naj se malo pokoljejo, naj izgubijo nekaj energije, pa bomo po koncu prešteli mrtve. Vseeno mi je, kdo bo naš nasprotnik."

Še naprej brez Cehteta?
Kaj lahko se zgodi, da bo morala Slovenija tudi osmino finala odigrati brez Klemena Cehteta, ki ima še vedno hematom v nogi. "Dobil je rdečo luč zdravnikov. Če bi lahko, bi bil že v ekipi. Videli bomo, kaj bo do nedelje. Če bom videl, da ne more, potem ne bo igral. Ekipa bo, kakršna je in z njo bomo šli zmagat. Jaz bi najraje videl, da bi Klemen igral že od prvega kroga. A so se poškodovali vsi levi beki, ki znajo hoditi v Sloveniji. Verjemite, da je meni najbolj žal. A ne mislim tvegati njegove kariere, pa naj stane, kar hoče," je zaključil Denič.

Slovenci z Makedonci za četrtfinalno vstopnico
Dobro uro in pol po zgornjih izjavah je postalo jasno, da se bo Slovenija v nedeljski tekmi osmine finala pomerila z Makedonijo, ki je s 36:31 ugnala Avstrijo. Makedonci so dobri znanci Slovencev. Vodi jih hrvaški selektor Ivica Obrvan, ki je treniral tudi Gorenje, njihov najnevarnejši igralec je Kiro Lazarov, zanje pa nastopa tudi nekdanji slovenski reprezentant Renato Vugrinec. Obeta se torej vroč obračun starih znancev, še posebej, ker je Makedonija na evropskem prvenstvu leta 2012 v Srbiji v tekmi za 5. mesto premagala Slovenijo. Motivov torej ne manjka ...

Iz Dohe

Aleš Vozel, @vozela1

Denič: Saj so svetovni prvaki. In?! Manjkal je žar.
Zorman: Ne bo šlo samo za rokomet!