Najmočnejše slovensko orožje v napadu je Dragan Gajič, ki je na prvih dveh tekmah dosegel 24 golov. Foto: EPA
Najmočnejše slovensko orožje v napadu je Dragan Gajič, ki je na prvih dveh tekmah dosegel 24 golov. Foto: EPA
Daniel Šarić
Član Barcelone, 37-letni Daniel Šarić, ki je bil rojen v Doboju v Bosni in Hercegovini, je blestel na uvodni tekmi z Brazilijo, na kateri je zbral 20 obramb. Za nastopanje za Katar se je dogovoril pred tremi meseci. Foto: EPA

Slovenci so svetovno prvenstvo v Katarju začeli z dvema zmagama, niz pa želijo nadaljevati tudi proti gostiteljem, ki so prav tako dobili uvodni tekmi.

Rivera ne more delati čudežev
"Katarja se bomo lotili s svojo igro, z našim razmišljanjem, s fokusiranostjo, zbranostjo in vsem, kar slovenska reprezentanca lahko da, normalno pa tudi s kakovostjo. Ne rečem, da Katar nima materiala, a čudežev tudi Valero Rivera ne more delati,"
dodaja Denič.

M. Žvižej: Katarci bodo trd oreh
Krožni napadalec Miha Žvižej o glavnih značilnostih katarske igre pravi: "Pripravljali smo se na njihovo malce globljo obrambo, saj sta na dozdajšnjih dveh tekmah dvojka in petka stali zelo globoko. Mislim, da se bodo zaradi naše višine malo potegnili nazaj. Sicer pa - treba je paziti na strele od daleč, imajo zelo močne strelce z leve in desne strani. So zelo skočni, tako da bo treba biti kar globok in agresiven, če jih bomo želeli ustaviti. Katarci so domača reprezentanca, tako da ne bodo lahek oreh."

Pisana zasedba gostiteljev
Katar je svojo siceršnjo (denarno) moč in vpliv uveljavil tudi pri sestavi reprezentance za svetovno prvenstvo, saj se je na zelo sporen način okrepil s tujci, ki so nosilci igre. To so Goran Stojanović, Daniel Šarić, Žarko Marković, Eldar Memišević, Bertrand Roine, Borja Vidal, Rafael Capote in Youssef Benali. Katar je pod vodstvom Rivere, ki je reprezentanco prevzel jeseni 2013, lani prvič postal azijski prvak, medtem ko je bil na svetovnem prvenstvu v Španiji 20. Najboljši strelec ekipe na prvih dveh tekmah prvenstva, na katerih je Katar ugnal Čile in Brazilijo, je bil desni zunanji Marković, ki je zabil 17 golov, odlična pa je tudi vratarska naveza Stojanović-Šarić.

Prenos tekme iz Lusaila si boste lahko od 17.00 ogledali na TVS 2 in na MMC-ju.

SKUPINA A

Ponedeljek ob 15.00:
ŠPANIJA - ČILE
BELORUSIJA - BRAZILIJA

Ob 17.00:
SLOVENIJA - KATAR

Lestvica:                           
SLOVENIJA          2  2 0 0 +18   4 
KATAR              2  2 0 0 +12   4 
ŠPANIJA            2  2 0 0  +7   4 
BRAZILIJA          2  0 0 2  -7   0 
BELORUSIJA         2  0 0 2 -10   0 
ČILE               2  0 0 2 -20   0 

V osmino finala se uvrstijo prve    
štiri reprezentance.

Iz Dohe

Aleš Vozel, @vozela1

Slovenci proti gostiteljem merijo na novi točki
Prost dan za pripravo na Katarce
Slovenci proti gostiteljem merijo na novi točki
Prost dan za pripravo na Katarce