SP v rokometu 2017
Vid Kavtičnik
Vid Kavtičnik, Blaž Janc in Jan Grebenc se veselijo največjega uspeha slovenskega rokometa. Foto: EPA
Domagoj Duvnjak
Kapetan Hrvatov Domagoj Duvnjak je v končnici tekme povsem "pregorel". Po koncu je bil kritičen do tekmovalnega sistema, zaradi katerega so imeli Hrvati po polfinalu le 20 ur počitka. Foto: EPA
VIDEO
Pogovori z Mačkovškom, Be...

Dodaj v

Bezjak: Slovenija je videla, kako smo na igrišču pustili srce

Odmevi po tekmi Slovenija - Hrvaška
29. januar 2017 ob 00:28
Pariz - MMC RTV SLO, Televizija Slovenija, STA

"Če je bilo potrebno izgubiti koleno za medaljo, je bilo vredno. Jaz ne rabim nič več. Tako sem vesel, da ne morem povedati," je po veliki bitki za bron dejal vidno ganjeni kapetan slovenskih rokometašev Vid Kavtičnik.

Kavtičnik je tekmo končal s poškodovanim kolenom. Kako huda je, še ni jasno. "Nekaj je počilo. Upam, da ni najhuje," je pojasnil Kavtičnik, ki je tako osvojil svojo drugo reprezentančno medaljo. Že leta 2004 je bil namreč član slovenske reprezentance, ki je osvojila srebro na evropskem prvenstvu v Sloveniji.

Kavtičnik je nato o tekmi povedal: "Bili smo v izgubljenem položaju, a se nismo dali. V obrambi smo garali. Mislim, da so že vsi obupali, a mi smo se še vedno trudili. 'Bezo' je potegnil v napadu, skupaj pa smo zadnjih 10 minut odigrali res dobro obrambo. To nas dela velike. Tega nima vsaka ekipa."

Bezjak: Zadnjih pet minut smo poleteli
Organizator slovenske igre Marko Bezjak je bil izbran za najboljšega igralca tekme: "Cela ekipa si je tako želela te medalje, da se nismo želeli več zadovoljiti s četrtim mestom. Med odmorom smo si rekli, gremo na vse ali nič. Do konca se bomo borili. Verjeli smo vase. Verjeli smo, da bo naš trud poplačan. Vedeli smo, da so Hrvati zagotovo utrujeni od včeraj. Nekako od 50. minute smo kazali tisto, kar bi morali skozi celo tekmo. Hitro smo vlekli napade, v obrambi pa stali gosto skupaj in bili agresivni. Moram reči, da ko smo prišli na dva gola zaostanka, sem rekel, to je to. Tega ne moremo izgubiti. Zdaj smo v naletu. Zadnjih pet minut smo poleteli. Kaj naj rečem, prezadovoljni smo. Lahko čestitam celi ekipi. Hvala Sloveniji za podporo. Jaz upam, da jim nismo vzeli preveč živcev. Prepričan sem, da je celotna Slovenija videla, da smo na igrišču pustili srce in da smo si zaslužili kolajno. Naj se Slovenija malo poveseli, mi se bomo kar precej."

Mačkovšek: Kot mravljice smo topili zaostanek
Tudi Borut Mačkovšek se je izkazal v končnici, ko je dosegel oba gola, tudi zmagovitega za 31:30: "Takšen preobrat v zadnjih desetih minutah lahko naredijo le najboljše ekipe. Ko je bilo že osem razlike, smo mislili, da se bo spet ponovila Španija (poraz s Hrvati v tekmi za 3. mesto), spet je medalja šla iz rok. Potem pa, ne vem. Mi v obrambi smo "leteli". Fizično smo bili bolj spočiti od Hrvatov. Prvi polčas je bil katastrofalen. Dobiti 18 golov je preveč. V garderobi smo se dogovorili, da še ni konec tekme, da še lahko nadoknadimo teh pet golov. Drugi polčas smo začeli nekoliko slabše, nato pa kot mravljice topili zaostanek "gol za gol" in domov pripeljali medaljo. Noro!"


Jure Dolenec: "Presrečen sem za kolajno. Vse skupaj bo treba prespati in ponovno podoživeti, da bom sploh razumel vse skupaj."

Urban Lesjak: "Zmagali smo, ker smo verjeli v zmago. Ob polčasu smo v garderobi le ponavljali, da ne smemo vreči puške v koruzo in priložnosti za zmago v nič. Zadnjih petnajst minut naše dobre igre je zadostovalo za bronasto kolajno, Hrvati so bili enostavno preveč utrujeni po dveh zahtevnih tekmah v dveh dneh."

Darko Cingesar: "To je neverjetno, z besedami ni mogoče opisati tega občutka. Uspela nam je velika vrnitev, na las podobna lanskemu finalu lige prvakov med Kielcami in Veszpremom. To je za zgodovino, predvsem za našo reprezentanco, hvala in čestitke soigralcem."

Blaž Janc: "V tem trenutku ne verjamem, da smo osvojili bronasto kolajno. Težko je najti primerne besede ob tej neverjetni zmagi, lahko le rečem, da sem ponosen na svoje soigralce in celoten strokoven štab."

Franjo Bobinac, predsednik RZS: "Fasciniran in vesel sem, to je pravi čudež. Tu ne mislim zgolj na naš neverjeten preobrat v drugem polčasu, temveč da je lahko Slovenija tretja na svetu. To je fantastičen uspeh."

Manuel Štrlek: "Ne moremo se izgovarjati na utrujenost. Vodili smo osem golov in imeli vse pod nadzorom, nato pa nerazumljivo padli. Krivi smo si predvsem sami."

Domagoj Duvnjak: "Odigrali smo fenomenalnih 45 minut, nato pa se v napadu povsem ustavili. Hitro smo prejeli nekaj zadetkov in odpovedali na celi črti. To velja od prvega do zadnjega igralca. Kaj takega ne pomnim, o tekmovalnem sistemu, ki nam je omogočil le 20 ur počitka, pa raje ne bi izgubljal besed. Je prava sramota."

A. V.
Prijavi napako
Komentarji
Knez Miru
# 29.01.2017 ob 00:41
Dajte vsi prebrat komentarje med tekmo in si zapomnit nekaj za življenje: Nikoli ne obupaj in se ne vdaj.
Pa tista ženka v ozadju naj bo vsem v zgled. Ona je prava navijačica s srcem. Ne pa tisti, ki ugašajo televizor pred koncem. Herojka
juve91
# 29.01.2017 ob 00:35
Kaj recti po tej nori tekmi. Ze sem hotel nevem kolikokrat ugasniti tv, a sem vseeno vztrajal, kot nasi na igriscu. Ni in ni slo. Bil sem zivcen. Na nase. Na milovanovica, ki nas je na kaksnih tekmah ze kolikrat razglasil za zmagovalca ze nekaj minut pred koncem tekme(ne bom pozabil sp v nogometu, ko je rekel, da lahko odpremo sampanjce za uvrstitev v osmino, nato pa sok), sedaj pa me jezil s tem, da je govoril, da se lahko zmagamo. Govoril o podaljskih a mi zaostajali 4 gole. In se na zacetku sp je kritiziral vujovica. Sedaj se je odkupil vsekakor, solze so povedale vse. Nato sta mi zivce zrli se tisti navijacici z dretjem. Koga pohvaliti? Vse od prvega do zadnjega. Hvala fantje in hvala Vujovic. Kako je pomladil reprezentanco, se odpovedal izkusenim, iz neke Ribnice potegnil dva fanta, za katere prej nismo slisali. Se posebej Grebenc, vsa cast za tako predstavo. Hvala Vujo se enkrat pa se na dosti uspehov z naso reprezentanco. Lahko je vzor drugim nasim selektorjem( ne bom sedaj imena govoril, vsi vemo koga mislim), ki nikakor ne zaupajo nasim mladim fantom. Niti na prijatelskih. Vujo pa da priloznost debitantu in to na SP. Kaksna vrnitev in to z cepelinom. Tisto veselje Kavticnika z Vujovicem, pa Skoka in ostalih - neprecenljivo. Verjetno sem se kaj pozabil napisati. Pohvale si zasluzijo vsi, kritiziral ne bom. Hvala!
zmajmun
# 29.01.2017 ob 00:46
Rad bi še izjavo ženske ki je zadnjih 10 minut vpila
Na pou Slovenc
# 29.01.2017 ob 01:16
Prosim da poizveste ali naj se javi tista navijacica ali dve, naj jo povabijo v studijo ,naj jo spoznajo z slovensko reprezentanco in naj dobi nagrado za hrabro navijanje,predvsem v tistem momentu ko smo bili že v izgubljenem položajo -8 da so kljub temu verjele v slovensko zmago,ko jih je mislim da okoli 95% slovencev odpisalo! Res tudi ona bi si zaslužila medaljo,če ne drucga upam da jo vsaj povabijo v oddajo da jo slovenija spozna !!!@
juve91
# 29.01.2017 ob 01:02
Se izjava Vujovica:
"Ob polčasu igralcem nisem omenjal taktike in tega, kar bi morali početi na igrišču. Igralcem sem govoril le o njihovem značaju, o tem, da lažejo, ko dvigujejo roke in kričijo, da bo zmagala Slovenija. Dejal sem jim, naj se vrnejo na igrišče in pokažejo, da mislijo resno, naj pokažejo, kdo so zares, naj igrajo tako, da jih ne bo sram pred družinami, navijači, novinarji. Govoril sem jim, da so Hrvati utrujeni, a vseeno letijo mimo njih po igrišču ter jih prebijajo kot švicarski sir. V prvem delu so nam zabili 18 golov, dejal sem, da tako ne morem več delati in jih vprašal, ali so izgubili še pred začetkom tekme. Naj mi to povedo in se bom mirno usedel nas klop ter se ne bom delal norca iz sebe. Sem jaz edini bedak tu?" je Vujović povedal, kaj se je ob odmoru dogajalo v slovenski slačilnici. Motivacijski govor sicer ni imel takojšnjega učinka.

"V drugem polčasu tudi še nisem našel prave postavitve v centralnem obrambnem bloku, iz tira me je vrgel tudi Miha Zarabec, ki je izgubljal žoge, kot tega od njega nismo vajeni. Nato je v igro vstopil Marko Bezjak, Jan Grebenc pa igral, kot da ima za seboj 200 reprezentančnih tekem. On je velika pridobitev za to ekipo. Ko smo začeli zabijati lahke gole in so Hrvati postali živčni, smo začeli verjeti, da lahko še preobrnemo tekmo. Niti to sicer še ni bilo dovolj, nismo imeli sreče, zadevali smo okvir gola, tudi tekmeci niso kazali takšne utrujenosti, kot smo pričakovali. Še zmeraj težko verjamem, da smo na koncu vseeno zmagali po osmih golih zaostanka. Razmišljal sem, da se počutim kot Talant Dušebajev v finalu lige prvakov, v katerem so njegove Kielce nadomestile devet golov zaostanka. V kolajno sem verjel že pred tremi meseci, med tekmo pa sem se izgubil. Pa ne tako, da ne bi vedel, kaj moram narediti, bil sem razočaran, a sem vedel, da se ne smem vdati. Iz vsake podrobnosti smo poskušali črpati optimizem, bilo je, kot da bi iz vode reševali človeka in mu dajali umetno dihanje. Počasi je prišel do zraka in zadihal - takrat smo začeli spet teči po igrišču in zabijati gole."

Vujović je bil sicer spoštljiv do tekmecev, ki so le dan po bolečem polfinalnem porazu izgubili še dvoboj za bron: "Kot igralec sem osvojil vse, v vlogi trenerja je to moja prva kolajna, upam, da ni tudi zadnja. Čestital bi Hrvatom za izjemno tekmo, bili so boljši 55 minut, izgubiti dve tekmi, kot so jih, je katastrofalno. So močna reprezentanca, imajo izjemne igralce, na naslednjih tekmovanjih se bodo vrnili v vrh, ampak dotlej bo Slovenija tretja na svetu. Zadovoljen sem in pomirjen, upam, da bodo zdaj začeli verjeti tudi tisti, ki doslej niso verjeli, da lahko dosežemo kaj takega."
Vir:delo.si
Bivši uporabnik
# 29.01.2017 ob 00:55
Slabih 45 min, odličnih 15. To je verjetno najslajša zmaga v vsej zgodovini slovenskega rokometa. Neverjeten preobrat, medalja, pa še nasprotnik je bil kot nalašč pravi. :)
anetri
# 29.01.2017 ob 00:29
Troboj za MVO tekme: Reprezentanca, navijacice ali Ivo?!?
Ples
# 29.01.2017 ob 00:49
Hvala Sloveniji za podporo. Jaz upam, da jim nismo vzeli preveč živcev. Prepričan sem, da je celotna Slovenija videla, da smo na igrišču pustili srce in da smo si zaslužili kolajno. Naj se Slovenija malo poveseli, mi se bomo kar precej.

Kar poveselite se! Nepozabno je bilo tole, kakšen preobrat! Čestitke!!!!
In ja, dobra lekcija: vse je v glavi ...
Andershow8
# 29.01.2017 ob 01:13
Odbojkaši medalja, rokometaši medalja.. Skupna točka? Selektor druge nacionalnosti. Prav to je potrebno našim reprezentancam, da se naučijo kako se bori, igra ter da vidijo kako postati zmagovalec. Kako si nekdo ne bi želel dobro odigrati za človeka kot je Vujovič, ki te nabije z direktnostjo ter iskrenostjo. Lepo je to reprezentanco naučil kako se zmaguje in kako se izkoristi dan talent naše ekipe.

Bravo.
Pjanc
# 29.01.2017 ob 00:36
Bravo fantje! Ua da sta Bobinac in Cerar zrihtala kak plato Laškega v garderobi.

PS: ne brat komentarjev iz prvega polčasa. Noro, kar se je dogajalo tu gor. Zdaj so pa tak spet vsi pametni. :)

Kokrkol že. Vsa čast! Hrvatje se nemorejo načudit.
juve91
# 29.01.2017 ob 01:09
Miha Zarabec: »Sploh ne vem, kaj bi rekel, kapo dol vsem za kaj takšnega. Spet smo bili slabi, pa smo zmagali. To je bilo verjetno v nasprotju z vsemi pravili, ampak zmagi ne bomo gledali v zobe. To smo si priborili s srcem. Če bi izgubili, bi bili zelo razočarani. Na gre k vragu vse skupaj, kolajno imamo in samo to šteje!
Blaž Janc: »Ne vem, kaj naj rečem. Že proti Tuniziji smo pokazali, da smo ekipa in da se borimo do konca. Zdaj smo se spet borili do konca, verjeli vase, presrečen sem. Fantom kapo dol, tudi selektorju, vsi smo verjetli do konca v ta preobrat. V prejšnji sezoni so govorili, da se Köln nikoli ne bo ponovil (Veszprem je v finalu lige prvakov v zadnjih desetih minutah zapravil zmago, op. p.), danes se je to ponovilo. Presrečni smo.«

Urban Lesjak: »Najraje bi sedel na kavč in si ogledal zadnjih pet minut tekme in se morda sploh zavedel, kaj nam je danes sploh uspelo. Vsa čast fantom, vsa čast vodstvu reprezentance. Dvainpetdeset minut, petinpetdeset minut, ne vem niti sam, v zaostanku. Bili smo tri metre pod zemljo, ampak nekje smo še videli eno majhno pikico svetlobe. Zavedali smo se, da takšne priložnosti zlepa ne bomo imeli. Zato smo dali od sebe vse in še več, kar premoremo. Verjeli smo vseh 60 minut, če bi bilo treba, bi verjeli 70 minut, 80 ... Vse čestitke Hrvaški reprezentanci, ampak dve tako težki tekmi v 24 urah je zares nemogoče zdržati.«

Borut Mačkovšek: »Mateju (Gabru) sem ob zadnjem hrvaškem napadu rekel, na sredini ne bova dobila gola. Če že, naj meče krilo. Mogoče si ti mlajši hrvaški rokometaši v zadnjih trenutkih niso upali streljati, poskušal je Duvnjak in ponosen sem, da mi je uspelo blokirati strel. Zelo sem vesel. moj zadnji gol in moj zadnji gol so nagrada za moje soigralce, ki sem jih pustil na cedilu proti Franciji. Kar smo danes prikazali je dokaz, da smo postali prava ekipa. Med prvenstvom si nismo smeli dati duška, ker je gospod selektor zelo strog in tega ne dovoli, zdaj pa nas nihče ne ustavi.«

Matevž Skok: »Moj vzklik ob koncu je izpričeval ves napor, žalost, trpljenje in vse skupaj. To je plačilo za naš enomesečni trud. Ni ga denarja, ki bi prinesel takšno veselje kot bronasta kolajna. Mogoče se nekateri mlajši igralci, ki so se šele priključili, še ne zavedajo pomena te zmage. Mi smo verjeli v to, ampak treba je imeti veliko sreče, veliko stvari se morajo iziti v tvoj prid, da se zgodi nekaj takega. Morda nekateri niso verjeli v nas, mi smo zdaj vsej Sloveniji pokazali, da imamo 'jajca'.

Ni vec nic za dodati. Ze v januarju smo dobili ekipo leta 2017 :)
Donfrenky
# 29.01.2017 ob 01:05
Jaz grem definitvno v ponedeljek na sprejem rokometašev! Kapo dol! Zgodovinska tekma, ko sem videl v 49 minuti kako dobro (končno) igramo obrambo sem vedel da je še upanje. Heroji!!
lolzu
# 29.01.2017 ob 01:19
Tole danes je bila pa tekma, ki je ne bom pozabil celo življenje oz. se je bom spominjal do smrti. Takih 10-15 minut še nisem videl v zgodovini slovenskega rokometa. Res odlična tekma in ni mi žal, da sem zaradi nje ostal skoraj povsem brez glasu.
Bravo Slovenija!!!! 3. na celem svetu!!!
Delilah16
# 29.01.2017 ob 01:27
Janezski, dejansko se mi malo smiliš, saj ob zgodovinskem uspehu namesto da uzivas, trolas :))) rajši nazdravi, se poveseli s prijatelji, kot mi ostali :)))
stewie
# 29.01.2017 ob 08:55
Janezski
# 29.01.2017 ob 01:10
Po tem prvenstvu pa z novim selektorjem v boljše čase, v dobrobit slovenskega rokometa.


Hehe, je treba takoj pristaviti svoj lonček in potunkati trenerja, ki je še najbolj zaslužen za sinočnji preobrat ob koncu, ter ga odsloviti, zgolj zaradi njegove narodnosti.
Dragi rojak, Veselin je samo na tem turnirju naredil za Slovenijo in slovenski narod milijonkrat več, kot boš ti v celem svojem bednem lajfu. Pač ne znaš svojega narodnega ponosa izražati drugače, kot s pljuvanjem drugih.
Po tvojem pisanju sodeč bi ti raje videl, da bi Slovenija sinoči tekmo izgubila, samo da bi dobil dodaten razlog, da podiš trenerja. Še več, ti bi raje videl, da bi Slovenija izgubila tekmo pod slovenskim trenerjem (kdorkoli bi to že bil, lahko je tudi tujec, samo iz neke druge, zahodnoevropske države, samo da ni iz Balkana), kot pa da dobi kolajno z nekim Jugovićem na klopi. In taki kot si ti, ste zadnji, ki imate kakršnokoli pravico tu gor se buniti, kdo sme biti selektor slovenske reprezentance, kdo pa ne. Sploh glede na to, da je glavno merilo za vas selektorjeva narodnost, ne pa trenerske izkušnje in renome.
Luigi811
# 29.01.2017 ob 08:38
Ze tretjic gledam posnetek, pa se vedno se jocem:D Vujoviceva reakcija na koncu, ko se vidi kako je bil vesel, objokan Ivo za mikrofonom, res nepozabno. Tale tekma je posneta in shranjena na racunalniku.
Hvala fantje
Lesinar
# 29.01.2017 ob 07:34
Spavaš li mirno Mirza Džomba??

Donfrenky
# 29.01.2017 ob 01:21
Mačkovšek se je pa danes v zadnjih minutah res izkazal. Dokazal je da je iz pravega testa in da je odigral v obrambi fantastično. Tudi v napadu je bil po mojem mnenju njegov cepelin po podaji Dolenca ključen za preobrat tekme!
K_ris
# 29.01.2017 ob 09:15
Vujović:
Jan Grebenc pa igral, kot da ima za seboj 200 reprezentančnih tekem. On je velika pridobitev za to ekipo.


Če se mene vpraša, je on (ob pomoči Bezjaka) iz blata potegnil to ekipo. Ko noben ni upal zaključiti, je Grebenc streljal samozavestno, ap bi mu po statusu v repreznetanci in klubu to kot zadnjemu pripisal. Ko se mu je (tudi po njegovi podaji) priključil še Blagotinšek, se je hrvaška prednost začela hitro topiti.
Vipavec
# 29.01.2017 ob 08:30
Rad bi pa čestital tudi Hrvatom za daleč najbolj normalen odnos v zadnjih letih in najmanj pompozen napovednik, izjave že pred tekmo in odnos nasploh.
Kot ekipa so od Hrvaških daleč najsimpatičnejša kot so jih dosedaj imeli...ni nekih prepotentnežev na meji incidenta...Tudi po tekmi so profesionalno zaključili kot je treba.
Uporabnik155
# 29.01.2017 ob 09:48
Ogorčen sem. Jezen. Razočaran. Ne razumem. Preprosto ne morem uživati kljub največjemu uspehu Slovenske rokometne reprezentance na svetovnih prvenstvih. Gabijo se mi vsi tisti »navijači«, vsi tisti »strokovnjaki«, vsi tisti dvoličneži, ki danes skačejo do stropa zaradi nečesa pri čemer sami nismo imeli nobene, ampak res nobene vloge. ŠE DOBRO, kajti drugače bi lahko na medaljo kar pozabili.
Naj povem, da rokomet ni moj primarni šport in ga spremljam samo površno, malo bolj intenzivno v času prvenstev, za razliko od ostalih navijačev, ki rokomet analizirajo 24/7. Prvi polčas sem si pogledal doma s svojim očetom. Seveda je prišlo do spora. Ob zaostanku 5ih zadetkov je oče počasi obupaval, jaz pa sem tiho spremljal tekmo in dejal, da so Hrvati utrujeni in da je treba počakati, morda pa se bo kaj spremenilo. Ker nisva našla skupnega jezika, sem se odločil da bom drugi polčas pogledal v baru, skupaj s prijatelji. Slaba odločitev.
Toliko žaljivk, strokovnih komentarjev, trenerjev ki imajo rešitev za vse, nisem slišal še odkar spremljam šport (od malih nog), čeprav je vedno podobna zgodba (košarka, nogomet…). In res je, praviloma Slovenija v ekipnih športih pomembne tekme izgubi. Tokrat ne. Tokrat so se rokometaši borili do konca, vztrajali in zaupali trenerju, ki zagotovo ni vedel kaj dela, v nasprotju z 90% »kavčarji«. Po koncu tekme mi je postalo jasno, zakaj so tisti fantje v Franciji in bodo čez nekaj minut prevzeli bron, ostali pa na drugi strani šanka novo steklenico piva.
Sem pa se iz te izkušnje naučil dve stvari. Slovenci znamo hitro odpustiti, še hitreje pa se znamo okititi na račun uspeha drugih. No kaj pa govorim, saj smo vendar MI dobili medaljo, MI smo razbili Hrvate, MI smo se borili do konca.

Dejstvo, da bom za tole objavo prejel več minus kot plusov, pove kako sam sem v mojem mišljenju. Pa vendar, če ste lahko vi 55 minut "ku**ali" rokometaše, si lahko tudi jaz privoščim en komentar v takšnem slogu. Lp
Lesinar
# 29.01.2017 ob 08:10
Hrvaški komentator zadnje 4 minute

Zogi
# 29.01.2017 ob 02:18
Ni kaj. Genialno. Epska zmaga! Tega ne bomo nikoli pozabili.......in kar me še dodatno veseli, Hrvati tudi ne!
zmajmun
# 29.01.2017 ob 00:50
drgač je bilo pa prvih 40 minut sramotnih za naše
Arsenal_fan1
# 29.01.2017 ob 00:37
Zadnje minute na RTL-u.

https://vk.com/videos230765537?z=video23
0765537_456240306%2Fpl_230765537_-2
okosokolovo
# 29.01.2017 ob 00:35
@anetri
V tem vrstnem redu...
Zogi
# 29.01.2017 ob 09:52
Vujo najbolj trpi ko vidi, da nekdo nekoga respektira in ima psihično zavoro. Kvaliteta pri naši reprezentanci nikoli ni bila dvomljiva bolj samozavest v glavah, zato pohvale RSZ, da so angažirali trenerja zmagovalca, ki ne prenese luzerstva. Ravno ta preskok nam je mankal zato sem vedno zagovarjal Vujovića.
borchica
# 29.01.2017 ob 09:41
Če po svoje lahko razumeš izjave forumašev ob zaostanku včeraj in pljuvanju po rokometaših, saj jih vodijo čustva, kako z njimi delati pa jih ni nihče učil, ampak to je sedaj postransko, saj obstaja precej hujša sorta posameznikov.

To so troli, ki delujejo dokaj racionalno, saj čakajo, da najprej do nekega slabega rezultata pride in potem prilezejo iz mišjih lukenj ter se naslajajao nad usodo sodržavljanov, v tem primeru športnikov. To so neke vrste vampirji, ki se distancirajo od svojih rojakov in prevzamejo identiteto nekoga, ki za njih predstavlja tako imenovanega "uber menscha", lahko je tudi izmišljen lik, ki ga častijo. To gre tako daleč, da jih v svojih blodnjah ta lik občasno popolnoma prevzame in se njim popolnoma poistovetijo. Potem uživajo in se napajajo z nesrečo drugih, misleč da so oni boljši. Včeraj je pa šlo nekaj narobe, saj se je en takih duševnih bolnikov oglasil prehitro, ker je zgledalo, da je poraz neizbežen.

Trolnaya Komanda
Kot sem napisal že v novici pri skokih, tisto je bilo samo ogrevanje za rokometni debakel. Upam, da so telefonske linije za preprečevanje samomorov odprte. Prosim, ne sedajte za volan nocoj, ko boste utopili žalost v teranu.


Ups... ;))) Kaj pa zdaj? Hitro nazaj v mišjo luknjico do naslednje lizike!!!
fcbayern
# 29.01.2017 ob 09:04
Sedaj pa masovno na sprejem v Zagreb. Potem proslavitev na trgu Bana Josipa Jelaćića in nato v Ljubljano!
Bilbao Fan
# 29.01.2017 ob 02:16
Meni se dejansko komaj šele zdaj srce umirilo.....Ampak poln adrenalina si še enkrat ogledam zadnjih deset minut...Hvala,fantje in selektor!
Oooooooooooooooo,ljubim Slovenijo,.....nanananananananana......:-)
Mi Slovenci!
bbq
# 29.01.2017 ob 01:52
Bravo!!!
Cestitke fantom!!
Zgodovinska zmaga in zgodovinska medalja!
Poklon
stewie
# 29.01.2017 ob 09:07
Upam, da rokometaši tam v Zagrebu vpričo naroda lepo nazdravijo s teranom! :)
levkup
# 29.01.2017 ob 08:37
Vsak ki razmišlja o kritiki Veselina Vujoviča
že ve sam pri sebi, da ga motijo stvari,
ki z športom nimajo nobene povezave...
Zavedajte se da je on osebno ustvaril tri
leve zunanje za tak nivo.
Mačkovšek je bil kot mladinec potencial za
najvišji rang. Pa so ga ( veliko je pripomogel
tudi sam z nešportnim življenjem ) " zafurali ".
Za Henigmana in Grebenca pa pred vpoklicem
nisem verjel da sta tak material pa čeprav
sem ju že videl igrati. Ta pozicija pa je naredila
tisto malo razliko, ki nam je poprej vedno zmanjkala.
aufzic
# 29.01.2017 ob 07:57
Reakcije Džombe so nam razumljivo všeč, se pa tudi po tem vidi, kak tip igralca je bil, hladen ko špricer, tisti čas najboljše desno krilo na svetu, kot to postaja naš Janc :)
kolnkista
# 29.01.2017 ob 07:33
Vujo: ''"Znate li tko je bio četvrti u Riju? Ne znate? Nitko ne pamti čevrtog! Sad morate da izginete, zadnjih 10 minuta dajte sve u životu, kao da je kraj svijeta"

Legendarna tekma, o njej se bo še dolgo govorilo. Fantje bravo, tako se grize do konca!
stepar
# 29.01.2017 ob 07:10
o porka fiks...se zbudim pred parimi minutami in med prvimi mislimi-
vau,kakšne sanje sem imel...da smo zmagali Hrvate za tretje mesto in to po
velikem zaostanku...
ob taki prijetni misli pogledam na net,da pogledam kako je bilo v resnici...

kaaaaaaaaaaaaaaaj?!
a pol to niso bile sanje?!
tisto je bilo res...!!!


ha,ha,ha,he,he,he,ho,ho,ho,hi,hi,hi...

bravo CAR Vujo in naši,slovenski VITEZI...
slovenc pa pol
# 29.01.2017 ob 04:12
Če nam bodo na naslednjih volitvah dali 12 kandidatov.....bom pod št. 13 napisal in obkrožil Veaelun Vujović....Hvala in poklon njemu ter seveda fantom. ..
Ronaldinho10
# 29.01.2017 ob 02:03
Sem imel po tekmi cas in sem prav uzival, ko sem bral komentarje za nazaj za tekmo s hrvasko. Toliko slabega je bilo povedanega med tekmo cez nase rokomatase, da jim to medaljo se bolj privoscim. Kako bi jih danes vsi strokovnjaki kritizirali, ce bi bili "le" cetrti. Bravo fantj!!!
Zogi
# 29.01.2017 ob 01:30
Kje si Tiselj!

Bravo Vujo! Nabrane izkušnje s tega prvenstva pomenijo nadalje več samozavesti in manj nihanj proti velikim reprezentancam.
robert91
# 29.01.2017 ob 00:48
Te predstave slovencev ko v zadnjih minutah zmagujejo so me spomnili na msp leta 1987 s Pucem na čelu. Celo tekmo težko, na koncu pa zmaga. Neprecenljivo!
Quinlan
# 29.01.2017 ob 10:46
Eni še vedno najdete čas, da ob takem uspehu greste pljuvat druge Slovence. Weee, v Ljubljani bo sprejem. Prvič, Ljubljana je v centru Slovenije in je za praktično vse Slovence najbližja lokacija! Drugič, ste vi geniji malo pozabili na Prule 67, RK KRIM (najuspešnejši ženski rokometni klub iz LJUBLJANE) in srebro moške reprezentance na EPju, ki je bil za končnico prigaran v Tivoliju? Pejte v privat jokat zaradi takih bedarij in se pretvarjat kakor, da Ljubljana spet ni zaslužna za nič, čeprav so tudi žabarji naredili ogromno za ta šport. Sedaj je čas za vseslovensko slavje, vi pa zadržite vašo bedno negativnost zase, ki samo za brezveze razdvaja. Potem pa jokate ob slabih polčasih kako nimamo nobenega nacionalnega ponosa. Zaradi takih ljudi kot ste vi je to težko imet!
Hladilnik
# 29.01.2017 ob 08:11
Kako pa kaj Klemen Cehte? :)
Applecore
# 29.01.2017 ob 04:38
ČUDEŽ V PARIZU in zaslužena kolajna!
Zogi
# 29.01.2017 ob 02:13
Neprecenjeno! Malce so se zasekirali Hrvateki:

klik
fulgur
# 29.01.2017 ob 01:20
une tetice ga zmagajo
Ples
# 29.01.2017 ob 01:20
Bili smo tri metre pod zemljo, ampak nekje smo še videli eno majhno pikico svetlobe.

Hehe, dobro je tole ubesedil Lesjak ;)

Hvala, @juve91, tudi za izjavo Vujota - sramotno, da je ni že v članku (je pa Bobinčeva)
Donfrenky
# 29.01.2017 ob 01:14
@el Cartel
https://m.youtube.com/watch?feature=yout
u.be&v=YIwnSEsCXgY
Tu je posnetek zadnjih minut hrvaškega komentatorja
lolek111
# 29.01.2017 ob 01:07
Hrvati so zadnjo minuto bili videti kot, da se bojijo dati gol za podaljške in so raje izgubili v rednem delu za en gol kot pa da bi se na koncu ponižali.
RYAN
# 29.01.2017 ob 08:58
srebro pa bron sta tle,zdaj pa na OI po zlato. vsa čast!
borchica
# 29.01.2017 ob 08:44
TULE izjava hrvaškega navijača po tekmi.
Njegova izjava nam je lahko za zgled ob naslednjem porazu.
Facebook

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!