Rokomet
(7)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.6 od 12 glasov Ocenite to novico!
Celjski rokometaši na predstavitvi v Vojniku. Foto: Gregor Katič

Dodaj v

V Celju upajo na novo veliko zgodbo

Predstavili cilje pred novo sezono
24. avgust 2017 ob 11:25
Vojnik - MMC RTV SLO

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v prejšnji sezoni osvojili obe domači lovoriki, v prihajajoči pa navzlic številnim odhodom in močno spremenjeni zasedbi nameravajo zadržati primat najboljših v Sloveniji.

Ob tem jih čakajo še izjemno naporne preizkušnje v elitni skupini Lige prvakov in regionalni ligi Seha.

V najboljši slovenski rokometni ekipi vseh časov se zavedajo, da je pred njimi zelo zahtevna naloga. Mesto grofov so zapustili številni nosilci igre, med njimi tudi trije slovenski reprezentanti - Blaž Janc, Miha Zarabec in Vid Poteko. Odšli so tudi Luka Žvižej, Srb Ivan Gajić, Litovec Povilas Babarskas in Brazilec Arthur Patrianova.

Anić in Mitrović najbolj zveneči okrepitvi
V Celje sta prišla občasni francoski reprezentančni krožni napadalec Igor Anić in srbski organizator igre Luka Mitrović, veliko negotovosti pa je pri prihodu mladih, a nadarjenih rokometašev. Črnogorski desni zunanji Branko Vujović, Španec Daniel Dušebajev, najboljši strelec slovenske lige Jan Jurečič in vratar Aljaž Panjtar bodo morali pojesti še nekaj žgancev na svoji rokometni poti, medtem ko ima preostanek ekipe nekaj mednarodnih izkušenj, a gre vendarle za razmeroma mlade igralce.

Celjani bodo v prvem delu sezone igrali v Ligi Seha, glavni poudarek pa bodo namenili nastopom v Ligi prvakov. V skupinskem delu jih čakajo zares imenitne mednarodne zasedbe, kot so nemška Flensburg-Handewitt in Kiel, francoski PSG, madžarski Veszprem, poljski Vive Tauron Kielce, danski Aalborg in beloruski Meškov Brest.

Tamše: Cilji morajo biti visoko zastavljeni
"Zavedam se, da je pred nami zelo težka in zahtevna sezona. Cilji morajo biti visoko postavljeni, le v tem primeru lahko zastavljene načrte tudi uresničiš. Zavedamo se, da bo zaradi številnih kadrovskih sprememb znotraj naše ekipe vse cilje težko izpolniti, še posebej na mednarodnem področju, saj bomo imeli na nasprotni strani zares imenitne zasedbe z veliko večjim proračunom od našega. Za vse nas bo nova sezona velik izziv, najpomembneje pa je, da imamo veliko željo, strast in vnema. Upam, da bomo v Celju naredili novo veliko zgodbo, ki si jo vsi želimo, hkrati pa v mednarodni prostor znova izstrelili kakšno novo rokometno ime," je na celjski predstavitvi v Vojniku dejal trener Branko Tamše.

Kapetan bo David Razgor
Novi kapetan celjske zasedbe je David Razgor. "Trenutna zasedba je sposobna izpolniti zastavljene načrte. Zaradi neizkušenosti in številnih novih obrazov obstaja nevarnost, da bomo preveč nihali, a naredili bomo vse, da bo tega v naši igri čim manj. Od mladih igralcev je zelo težko zahtevati konstantno igro, v vsakem primeru pa naš glavni cilj ostaja naslov državnega prvaka, ki nam posledično prinaša nastop v elitni Ligi prvakov," je dejal Razgor.

Celjani bodo prvo tekmo tekmovalnega naboja v tej sezoni odigrali v sredo, ko bodo v okviru Lige Seha gostovali v Velenju, 2. septembra pa jih v Slovenj Gradcu čaka tekma z Mariborčani za slovenski superpokal.

R. K.
Prijavi napako
Komentarji
mr. pp
# 24.08.2017 ob 13:10
Sem si ogledal nemški superpokal... Zarabec je pustil res lep vtis, sploh strel s sedmih metrov na koncu. Sicer je Kiel izgubil, ampak Miha je pokazal, da ne misli biti rezerva. Ob takih igrah nekdanjih Celjanov začnem razmišljati, kdo vse je šel skozi Celje zadnja leta (in še igra) in kakšna ekipa bi lahko igrala v Zlatorogu, če bi € to dopuščali. Res moramo ceniti, da se v Celju igra vrhunski rokomet, čeprav se ekipo sestavlja iz nič na 2 ali 3 leta. Nekatere ekipe imajo zgolj 2 domača igralca, ostalo pa kupljeno... Kaj bo pa letos, pa bomo videli. Ekipa je dobro sestavljena, če bodo seveda mladi izkoristili ponujeno. Vsekakor jih ni treba na križ pribijati, če kdaj ne bo šlo.
flore
# 24.08.2017 ob 11:32
Ceelee ceeeleeeee
mihamiha23
# 24.08.2017 ob 13:37
upam da celje pride do nivoja, da bi lahko vsaj 3,4 leta obdržalo jedro z kvaliteto
imlakar4
# 25.08.2017 ob 22:34
Škoda je, da takšne talente in izjemne igralce puščamo v tako bogate klube za minimalne odškodnine. Ob vsakem prestopu bi klub moral dobiti primerno odškodnino.
rok ometaš
# 27.08.2017 ob 18:34
Po rezultatih na turnirju v Veszpremu sicer so obe tekmi izgubili , proti Kilcam 33 :30 in Veszpremu 29 : 27, so te že demantirali jurecar .
Rui
# 24.08.2017 ob 13:59
@mr.pop

Je res, največja škoda pa je ker za zgoraj napisano sploh ne bi rabili toliko več denarja oz. proračuna, da bi ti fantje ostajali kakšni dve sezoni več v CE.

V rokometu se v primerjavi z nogometom pa tudi košarko obračajo smešni denarji, da si v samem vrhu in kot tak je najbolj primerne za RS
jurecar
# 27.08.2017 ob 09:29
letos bo celje kanta za nabijanje
Kazalo