Vidu Kavtičniku (desno) se je nepričakovano ponudila priložnost, da bo zaigral na svetovnem prvenstvu. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Vidu Kavtičniku (desno) se je nepričakovano ponudila priložnost, da bo zaigral na svetovnem prvenstvu. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Boris Denič
Selektor Boris Denič upa, da ne bo novih poškodb, saj mu manevrskega prostora zmanjkuje. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
David Miklavčič
David Miklavčič je sicer treniral v fitnesu, a za Španijo ne bo pripravljen. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Slovenci v Španijo brez Miklavčiča, a s Kavtičnikom

29-letni Miklavčič si je poškodoval prirastišče kvadricepsa, zato ga po besedah selektorja Borisa Deniča čaka enomesečna rehabilitacija. Izpraznjeno mesto na desnem zunanjem položaju bo tako pripadlo Vidu Kavtičniku, ki se je šele pred nekaj tedni vrnil na igrišče po osemmesečni odsotnosti zaradi strganih križnih vezi.

Kavtičnik ni v optimalni formi, a lahko pomaga
"Vid zagotovo ni v optimalni formi, to bi bilo tudi iluzorno pričakovati, zagotovo pa nam lahko pomaga," je dejal Denič, ki je moral dokončno zaradi poškodb kolen prečrtati tudi vratarja Matevža Skoka in Urbana Lesjaka. V Španijo bo tako potoval Primož Prošt. "Grešnik" v aferi Montpellier je dobil lepo priložnost, da novo leto začne z dobrimi predstavami na svetovnem prvenstvu, kar bi mu tudi olajšalo iskanje novega kluba.

Denič: Želimo osvojiti turnir
Z izjemo poškodb se reprezentanca nemoteno pripravlja v Zrečah, od koder bo v četrtek potovala na pripravljalni turnir na Danskem, kjer se bo od petka do nedelje pomerila s Črno goro, Tunizijo in Dansko. Selektor Denič je napovedal, da na turnirju ne bodo ničesar skrivali pred nasprotniki, ki jih čakajo v Španiji: "Šli bomo na polno. Turnir želimo osvojiti. Vsakega tekmeca spoštujemo, ne bojimo se nikogar. Na teh treh tekmah se želimo čim bolj uigrati in pripraviti za svetovno prvenstvo. Pred časom sem se pogovarjal s selektorjem Črne gore, da bi en polčas proti nam odigrali obrambo 3-2-1, drugega pa 6-0. Upam, da bo ta dogovor uspel." Denič bo na Dansko odpeljal tudi Deana Bombača in Simona Razgorja, saj želi minutažo porazdeliti med čim več igralcev, s čimer bi bile obremenitve manjše.

V Zaragozi napad na prvo mesto v skupini
Slovenski selektor se je ozrl tudi proti prvenstvu in napovedal, da bo v skladu z njegovo filozofijo reprezentanca na vsaki tekmi igrala na zmago in si skušala priigrati prvo mesto v skupini C. Tako bi se v osmini finala, kjer se križa s skupino D, izognila Španiji, Hrvaški in Madžarski, ki bodo predvidoma zasedle prva tri mesta. Slovenci bodo svetovno prvenstvo začeli v soboto, 12. januarja, s tekmo proti Savdski Arabiji.

TURNIR NA DANSKEM

Petek ob 17.00 (Skjern):
SLOVENIJA - ČRNA GORA

Ob 19.00:
DANSKA - TUNIZIJA

Sobota ob 15.00 (Aalborg):
SLOVENIJA - TUNIZIJA

Ob 17.10:
DANSKA - ČRNA GORA

Nedelja ob 15.10 (Aarhus):
TUNIZIJA - ČRNA GORA

Ob 17.10:
DANSKA - SLOVENIJA

V spodnji galeriji si oglejte nekaj utrinkov s sredinega treninga slovenskih rokometašev v fitnesu v Zrečah.

Slovenci v Španijo brez Miklavčiča, a s Kavtičnikom