Eugenie je s 178 centimetri, privlačnim obrazom in uspehi na teniškem igrišču pravi magnet za oglaševalce. Foto: EPA
Eugenie je s 178 centimetri, privlačnim obrazom in uspehi na teniškem igrišču pravi magnet za oglaševalce. Foto: EPA
Eugenie Bouchard
Kraljica teniških 'selfiejev'? Foto: Twitter
Eugenie Bouchard
S sestro dvojčico Beatrice. Foto: Twitter

Umakni se, Marija Šarapova, prihaja Genie Bouchard? 20-letna Kanadčanka, ki je trenutno 13. na svetovni teniški lestvici, je edina, ki se je tako v Melbournu kot na Roland Garrosu in Wimbledonu uvrstila vsaj v polfinale turnirja za grand slam, v soboto pa lahko visoko v zrak dvigne celo wimbledonski krožnik. Že zdaj je postala prva Kanadčanka, ki se je uvrstila v finale enega izmed štirih največjih turnirjev na svetu.

Spremlja jo "Geniejina vojska"
Izidi govorijo sami zase, a plavolasa Genie, kot jo kličejo oboževalci in tudi njena družina, ima tisto "nekaj več", kar obeta, da bo kmalu podpisovala milijonske sponzorske pogodbe, se nasmihala z naslovnic revij in bila uvrščena na sezname najbolj privlačnih športnic na svetu. Razočarani Britanci, ki ne morejo več navijati za Andyja Murrayja, so Kanadčanko že razglasili za svojo ljubljenko turnirja, Genie pa ima že od 18. leta, ko je osvojila mladinski naslov na londonski zeleni travi, ekipo oboževalcev, ki se imenujejo "Genie Army" in ji na igrišče pogosto mečejo plišaste igrače. Nič čudnega, saj jih prek družbenih omrežij pogosto razveseljuje z zasebnimi fotografijami in premnogimi "selfieji", zaradi česar so jo nekateri že razglasili za "teniško kraljico 'selfiejev'".

Eugenie, Beatrice, William, Charlotte
Iz Eugenie veje pozitivna energija, njen nasmeh pa je nalezljiv. Zanimivo je že njeno ime - njena mati je velika oboževalka kraljevih družin, zato je Genie in njeno sestro Beatrice poimenovala po britanskih princesah, hčerah princa Andrewa. Njunemu bratu je ime William, sestra pa je Charlotte, tako kot hči monaške princese Caroline.

Pri petih je sanjarila, da bo kdaj imela v priložnost v živo spoznati svojo vzornico Marijo Šarapovo, danes, dan pred finalom v Londonu, je dokončno odšla na svojo pot. "Ne želim biti naslednica nekoga drugega. Želim biti prva kot jaz, kot svoja osebnost, želim spisati svojo zgodovino," je po polfinalni zmagi nad Simono Halep dejala Kanadčanka, ki pa si s Šarapovo poleg svetlih dolgih las deli še nekaj - neizprosen boj za vsako točko in vsako žogo. "Verjamem, da sem si zaslužila te uspehe, saj sem od petega leta trdo garala in življenje posvetila tenisu," je dejala.

V svoji loži bi želela videti Bieberja
Na Twitterju je prejela že nešteto ženitnih ponudb, na katere odgovarja: "Vedno je možnost, da na Twitterju privolim, tako da kar nadaljujte ..." Neuradno hodi z 20-letnim igralcem hokejskega moštva Montreal Canadians Alexom Galchenyukom. Da je velika oboževalka kanadskega popzvezdnika Justina Bieberja, ni skrivnost, saj je že večkrat v smehu dejala, da ga rada gleda in posluša. Menda si je celo zaželela, da bi bil v njeni častni loži med sobotnim finalom, a je bila precej razočarana, ko so jo organizatorji dejali, da to ne bo mogoče, saj pevec preprosto "ni pravi material za Wimbledon". "Upam, da me bo kdaj opazil, da bi se mi vse trdo delo le obrestovalo. Da bi odšla na zmenek z njim, bi moral prej malo razčistiti v svoji glavi," je dodala v smehu.

Ni znano, ali tudi Bieber ve, kdo je ona, ima pa vsaj enega slavnega navijača - igralca iz serije Veliki Pokovci Jima Parsonsa, s katerim sta se že večkrat skupaj fotografirala, Genie pa ga je večkrat opisala kot "svojega najbolj zvestega navijača, ki ji po vsaki tekmi pošlje elektronsko sporočilo".

Eugenie Bouchard je že zdaj nova princeska ženskega tenisa, ali bo postala tudi kraljica Wimbledona, pa bo jasno v soboto popoldne po obračunu s Čehinjo Petro Kvitovo.

Foto: EPA, Reuters, Twitter Genie Bouchard