Slovenski ultramaratonski plavalec Martin Strel je prepričan, da je prihodnost Slovenije svetla in da bo
Slovenski ultramaratonski plavalec Martin Strel je prepričan, da je prihodnost Slovenije svetla in da bo "splaval" tudi premier Pahor. Foto: BoBo

Borut Pahor je poudaril, da so tudi ljudje, kot je Martin Strel, s svojimi dosežki prispevali v "mozaik zavedanja sveta, da obstaja neka majhna Slovenija".

Slovenski ultramaratonski plavalec je novinarjem pojasnil, da je bil obisk pri predsedniku vlade poslovne narave. "Veliko sodelujem z državo, ne samo s Slovenijo, z mnogimi po svetu. Kamor koli grem najprej seznanim državo, da smo si na jasnem, potem pa naprej," je dejal in razkril, da pripravlja številne projekte v Severni in Južni Ameriki, Aziji, ki jih po njegovem mnenju morajo poznati predsedniki držav, vlad in ministri.

"Slovenska barka ne bo potonila"
Na vprašanje, ali je Pahorja učil plavati med pirajami in drugimi divjimi živalmi, je odgovoril, da s Pahorjem že dolga leta plavata in se dobro razumeta. Po njegovih besedah sta tudi danes "dodelala, kako se je imeti in včasih med nevarnimi in včasih med varnimi živalcami plavati".

Dejal je, da je politično življenje v Sloveniji zelo zanimivo, a je dodal, da ljudje več kritizirajo kot hvalijo, "tako smo navajeni in tudi če je še tako dobro, nismo zadovoljni". Prepričan pa je, da je prihodnost Slovenije dobra in da "slovenska barka ne bo potonila."