Ni znano, ali bo na dresu zapisano njegovo celotno ime ... Foto: EPA
Ni znano, ali bo na dresu zapisano njegovo celotno ime ... Foto: EPA
Panda
Morda bodo pande v Sečuanu na račun svojega Prijatelja dobile kakšen juan več. Foto: EPA

Razvpiti 34-letni košarkar je vsaj toliko kot po dosežkih na košarkarskem parketu znan po incidentih na igriščih in zunaj njih ter po izjavah, ki močno odmevajo. Tokrat se je znova znašel v središču zanimanja novičarskih portalov in družbenih omrežij, saj je na Twitterju objavil, da si je spet spremenil ime. Košarkar je namreč pred kratkim postal novi član kluba Sichuan Blue Whales, ki igra v prvi kitajski ligi, selitev v Azijo pa je pozdravil tudi z novo spremembo imena.

Za eno leto na Kitajsko
Že na začetku meseca je napovedal, da bo njegova prva poteza ob prihodu na Kitajsko ta, da bo s hčerko obiskal pande, po katerih slovi kitajska pokrajina Sečuan. Naslednji dan je namignil, da se mu je v glavi porodila "nora" ideja, saj je zapisal: "Za sezono na Kitajskem si bom spremenil ime!!! Všeč vam bo!" Zdaj pa je končno razkril, da bo iz "Svetovnega miru" postal nihče drug kot "Prijatelj pand".

"Hej, moje novo ime ni Panda Friend, ampak The Pandas Friend," je tvitnil za vsak primer, da ne bi bilo nesporazuma. The Pandas Friend je sicer podpisal enoletno pogodbo z omenjenim kitajskim klubom, ki je vredna 1,43 milijona dolarjev.

Na družbenih omrežjih je njegova objava seveda sprožila val odzivov, zlasti humornih. Večina se njegovi novi domislici sicer smeji, a jo podpira.

15 let v NBA-ju
Artest oziroma World Peace oziroma po novem The Pandas Friend je pred novim izzivom vrsto let, kar 15, igral v Ligi NBA. Začel je kot član Chicago Bullsov, se selil v Indiano, Sacramento in Houston, nato pa leta 2009 pristal pri Los Angeles Lakersih. Leta 2010 je na sedmi tekmi finala dosegel odločilno trojko za naslov prvakov v Ligi NBA.

Lani se je nato preselil v drugo ameriško velemesto, v New York. Kot krilni igralec Ron Artest je statistike polnil do septembra leta 2011, nato pa se je uradno preimenoval v Metto World Peacea. Spremembo je takrat pojasnil takole: "S preimenovanjem sem želel navdihniti in zbližati mladino po vsem svetu."