Poročno fotografijo je Pärsonova objavila tudi na Instagramu. Foto: Anja Pärson/Instagram
Poročno fotografijo je Pärsonova objavila tudi na Instagramu. Foto: Anja Pärson/Instagram

Poročno fotografijo je Pärsonova objavila tudi na Instagramu, za sprehod do oltarja pa sta si izbrali dan, ko so na Švedskem priredili parado ponosa, ki slavi istospolno usmerjenost.

Smučarka je o tem prvič javno spregovorila za neki švedski radio šele po tem, ko je marca 2012 končala bogato športno kariero, ko je sedemkrat postala svetovna prvakinja, v Torinu pa si je v slalomu priborila tudi naslov olimpijske prvakinje.

Utrujena je bila od pretvarjanja
Takrat je priznala, da že pet let živi s svojim dekletom Filippo, ki jo je spoznala leta 2005. "Končno želim spregovoriti o svojem življenju, saj sem že utrujena od skrivanja in pretvarjanja, da sem nekaj, kar nisem. Moram biti iskrena do sebe, predvsem pa do Filippe. Ne vem, kako in kdaj se je to zgodilo, toda naenkrat sva spoznali, da je vse drugače in da je to to. Nekega dne se mi je zaupala in bila sem presenečena," je takrat dejala Pärsonova, ki je 42-krat zmagala v svetovnem pokalu.

Švedska smučarka je tako šla po poti številnih znanih športnic, ki so priznale, da so lezbijke (Billie Jean King, Martina Navratilova ...). V Sloveniji je to storila smučarska tekačica Barbara Jezeršek, ki svoje istospolne usmerjenosti ne skriva že nekaj let.