Dončić je na zadnjih tekmah neustavljiv. Foto: EPA
Dončić je na zadnjih tekmah neustavljiv. Foto: EPA

Ni skrivnost, da Luka Dončić ni najbolje začel sezone. Priprave je tudi zaradi odličnih iger na olimpijskem turnirju začel nekoliko pozneje.

Cuban je poleti obiskal Ljubljano, kjer je Dončić podaljšal sodelovanje z Mavsi. Foto: BoBo/Borut Živulović
Cuban je poleti obiskal Ljubljano, kjer je Dončić podaljšal sodelovanje z Mavsi. Foto: BoBo/Borut Živulović

Potreben je bil čas za premislek
"Mislim, da so ga kritike nekoliko prizadele. Mislim, da mu ni bilo všeč, da vsi poudarjajo težave s telesno težo. Zdaj je na ravni potrebne discipline za to igro. Vsi športniki, ki so na tako visoki ravni, kot je Luka, so vajeni, da je vse lahko, da si najboljši in ves čas prejemaš priznanja. Ko pa ti enkrat več ne gre po načrtih, je čas, da vse premisliš," je za dallaško lokalno radijsko postajo The Ticket razložil Mark Cuban.

Sprostitev po olimpijskih igrah
Najboljši slovenski košarkar je novembra v povprečju dosegal "le" dobrih 22 točk na tekmo, do konca leta je le štirikrat presegel mejo 30 točk, kar je bilo za njegove izjemne standarde malo, poleg tega je imel težave še s poškodbo. Tako je decembra tudi sam priznal, da se mora vrniti v staro formo, predvsem na telesni ravni, ker se je "morda po olimpijskih igrah preveč sprostil."

V Tokiu je Slovenijo popeljal v olimpijski polfinale. Foto: EPA
V Tokiu je Slovenijo popeljal v olimpijski polfinale. Foto: EPA

Na začetku priprav s 118 kilogrami
ESPN je poročal, da se je Dončić še drugo leto zapored na pripravljalni kamp Dallasa pojavil z vsaj 118 kilogrami. Isti vir poroča, da naj bi medtem izgubil najmanj sedem kilogramov, kar naj bi pomagalo, da se je vrnil v optimalno formo. Pred dnevi je med drugim z 51 točkami dosegel svoj strelski rekord v Ligi NBA.

Želi biti najboljši
"Dobro ve, kaj mora narediti. Če želi biti najboljši − in jaz dobro vem, da želi biti najboljši − potem mora imeti določene stvari pod nadzorom. Ko ima stvari pod nadzorom, je preprosto neustavljiv," je pogovor končal Cuban.

In to številke brez dvoma kažejo. Spodnji graf prikazuje povprečje zadnjih desetih tekem, in to pri Dončiću trenutno znaša več kot 35 točk.

Naslov infografike: Luka Dončić povprečje 10 tekem

SOS-odmev, 74. del: Iztok Franko o Luki Dončiću
O vse boljši formi Luke Dončića smo ta teden govorili tudi v podkastu SOS-odmev, kjer je gostoval analitik Iztok Franko.

074 Iztok Franko o obisku Dallasa in vse boljših igrah Dončića