Osme zaporedne slovenske stopničke je priskakal Jaka Hvala, ki je zmagal v Klingenthalu. Foto: EPA
Osme zaporedne slovenske stopničke je priskakal Jaka Hvala, ki je zmagal v Klingenthalu. Foto: EPA
Tomaž Hudomalj
Tomaž Hudomalj je poleg Mihe Žibrata edini komentator alpskega smučanja, ki je že pri svojem prvem prenosu komentiral slovensko zmago. Foto: Žiga Culiberg
Tina Maze
Tina Maze je postala prva Slovenka z velikim kristalnim globusom. To je med skakalci uspelo še Primožu Peterki, ki je osvojil dva. Foto: EPA

Športni SOS razkriva, da je bila predtem najdaljša slovenska serija osvajanja stopničk pet tekem, na začetku leta 1997 je prav za vse poskrbel Primož Peterka. Tokratni rekordni niz pa so priskakali kar štirje akterji (Robert Kranjec, Jurij Tepeš, ekipa in Jaka Hvala). Absolutni rekord imajo Avstrijci, ki so med decembrom 1991 in januarjem 1993 kar na 32 zaporednih tekmah osvojili stopničke.

Miha Žibrat komentiral 25 slovenskih zmag
Rubrika, ki odgovarja na vaša vprašanja iz športa in športne statistike, še ugotavlja, da je Miha Žibrat tisti komentator RTV Slovenija, ki je odkomentiral največ zmag slovenskih alpskih smučarjev (25). V Športnem SOS-u preverite tudi, koliko meri najdaljši začetni udarec v golfu na profesionalnih turnirjih in koliko absolutno - več kot milijon milj!

Po novem rubrika izhaja vsak dan
Športni SOS že od septembra enkrat na teden odgovarja na vaša vprašanja iz športa in športne statistike, po novem pa vam tudi sam vsak dan na Twitterju ponuja športne statistične zanimivosti. Za pokušino vam ponujamo nekaj zanimivosti zadnjega tedna.