Roger Federer se je v Monte Carlu vrnil na igrišča po operaciji levega kolena. Zadnjič je pred tem igral v polfinalu Odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu. Foto: EPA
Roger Federer se je v Monte Carlu vrnil na igrišča po operaciji levega kolena. Zadnjič je pred tem igral v polfinalu Odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu. Foto: EPA
Rafael Nadal
Rafael Nadal je v kneževini slavil že osemkrat (2005-2012). Foto: EPA
Andy Murray
Andy Murray je v četrtfinalu dvignil raven igre. Foto: Reuters

34-letni Švicar tako ostaja brez naslova v kneževini. Finalni obračun je izgubil v letih 2006, 2007, 2008 in 2014. Tsonga je po dveh urah in petih minutah dosegel šesto zmago v 17 obračunih proti Federerju.
V prvem nizu je Tsonga izgubil servis v tretji igri, a mu je nato uspelo izenačiti na 2:2. Francoz je delal preveč napak in Federer je nanizal kar štiri igre zapored za zmago v uvodnem nizu.
Tsonga je v prvi igri drugega niza unovčil četrto priložnost za brejk, Federer pa je nato popustil, v peti in sedmi igri je znova oddal začetni udarec. V odločilnem nizu sta oba precej bolje servirala. Ključen brejk je Francozu uspel v enajsti igri.

Federer zadovoljen z odzivom telesa
"Zelo sem zadovoljen z odzivom telesa po več kot dveh urah tenisa. Dobro je, da sem odigral dva težka dvoboja včeraj in danes," po porazu ni bil preveč razočaran 17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

"Nadal je še vedno izjemen na peščeni podlagi," je dodal Federer, ki meni, da bo Španec zdaj osvojil turnir v kneževini.
"Rafa" v sijajni formi
Wawrinka je v prvem nizu dobil le prvo igro na svoj začetni udarec, nato je Nadal igro dvignil na višjo raven. V drugem nizu je odločil en sam brejk, ki je Nadalu uspel v deveti igri, v naslednji pa je s svojim servisom potrdil zmago.
"Potreboval sem točno tak obračun. Zelo dobro sem vračal žogice, vsako sem dosegel. V pravem trenutku sem prevzel pobudo v posamezni izmenjavi. Zdaj imam dovolj samozavesti na pesku," je bil vesel "Rafa", ki se bo v soboto srečal z Andyjem Murrayjem.
Murray oddal le dve igri
Še manj dela je imel Murray, ki je v dobri uri gladko premagal Miloša Raonića s 6:2 in 6:0. Kanadčan je imel nekaj težav z zdravjem že v četrtek, ko je ob koncu dvoboja z Damirjem Džumhurjem potreboval zdravniško pomoč.

Murray je bil dominanten in je izkoristil pet od devetih priložnosti za brejk, Kandačan si ni priigral niti ene.

Četrtfinale, tabela:
MONFILS (FRA/13) - GRANOLLERS (ŠPA)
6:2, 6:4

TSONGA (FRA/8) - FEDERER (ŠVI/3)
3:6, 6:2, 7:5

NADAL (ŠPA/5) - WAWRINKA (ŠVI/4)
6:1, 6:4

MURRAY (VB/2) - RAONIĆ (KAN/10)
6:2, 6:0