Boris Becker se je veselil zmage Novaka Đokovića v finalu lanskega Wimbledona proti Rogerju Federerju. Foto: EPA
Boris Becker se je veselil zmage Novaka Đokovića v finalu lanskega Wimbledona proti Rogerju Federerju. Foto: EPA

47-letni Becker meni, da se v moškem tenisu vse preveč vrti okoli najboljših štirih igralcev. Skrbi ga prihodnost, saj se mladi igralci ne razvijajo. Pri 17 letih lahko le sanjajo o zmagi v Wimbledonu. Becker je pred 30 leti v finalu ugnal Američana Kevina Currena s 6:3, 6:7, 7:6 in 6:4, na sveti travi pa je bil najboljši še leta 1986 in 1989, finalni obračun pa je izgubil v letih 1988, 1990, 1991 in 1995.

"Trenutno je moški tenis na vrhuncu, a nemogoče bo ohraniti tak nivo, ko bosta ostala le še Đoković in Murray. Čez dve ali tri leta bomo potrebovali nova imena. Avstralca Nick Kyrgios in Thanasi Kokkinakis se mi zdita primerna karakterja, o veliko mladih igralcih ne vemo praktično nič," je pojasnil Becker.

Federer pri 33 letih še vedno blesti. Na lestvici ATP je na drugem mestu, v nedeljo je osmič dobil turnir v Halleju, v Wimbledonu pa bo prav tako naskakoval osmo lovoriko. Rafael Nadal, ki je imel veliko težav s poškodbami, je padel na deseto mesto, Španec je star 29 let, a veliko vprašanje je, koliko časa bo še lahko igral na najvišjem nivoju.

"V mojih časih smo bili na igrišču lahko bolj čustveni, tudi v zasebenm življenju je bilo tako. V času socialnih omrežij je vse skupaj preveč nadzorovano. Vsekakor občudujem najboljše igralce sveta, še posebej "veliko četverico". Vsi so posebni karakterji," je dodal Becker, ki je lani Đokovića popeljal do drugega wimbledonskega naslova.

V Roehamptonu so se danes začele kvalifikacije za tretji grand slam sezone, žreb za glavni turnir bo v petek.