Aljaž Bedene je zadovoljen z igro, a želi še napredovati na lestvici ATP. Foto: Reuters
Aljaž Bedene je zadovoljen z igro, a želi še napredovati na lestvici ATP. Foto: Reuters
Bedene z novim trenerjem Subotićem igra bolj agresivno

S srbskim strokovnjakom Bedene sodeluje od avgusta. Pred desetimi dnevi je dobil turnir serije challenger v Orleansu v Franciji z nagradnim skladom 127.000 evrov. V finalu je po dveh urah in 34 minutah premagal domačina Antoina Hoanga s 4:6, 6:1 in 7:6. Bedene je osvojil petnajsti turnir challenger v karieri. V Ljubljani se z Blažem Rolo, ki ga trenira Grega Žemlja, pripravlja na zadnje turnirje v sezoni.

Manj ga boli zapestje
"Pri 29 letih lahko še napredujem. Želim si še više. Veliko trenerjev sem že zamenjal, igra se je spreminjala. Vedno sem jim zaupal. Zdaj igram bolj agresivno in laže bo igrati na hitrejših podlagah. Novi trener je spremenil težišče loparja. Zdaj manj boli zapestje: je precej manj pritiska na zapestje. Prej sem preveč čakal in boljši igralci to kaznujejo. Na treningih delam na stvareh, ki so moja prednost," je v pogovoru za TV Slovenija dejal Bedene.

Letos je razočaral na turnirjih za grand slam. V Melbournu, Parizu in New Yorku je izpadel že v uvodnem krogu, le v Wimbledonu se je uspel prebiti v drugi krog, kjer pa je bil nato po maratonu v petih nizih boljši Moldavec Radu Albot.

Na turnirjih ATP trikrat v finalu
Najboljši izid na turnirjih ATP mu je uspel februarja v Buenos Airesu, ko se je prebil vse do finala turnirja serije 250 na pesku. V finalnem obračunu je bil s 6:2 in 6:4 boljši Avstrijec Dominic Thiem, ki je letos igral v finalu Roland Garrosa. Bedene še ni osvojil turnirja ATP, v finalu je igral tudi januarja 2015 v Čenaju (izgubil je proti Stanu Wawrinki) in aprila lani v Budimpešti (izgubil je proti Lucasu Pouilleju).

Bedene z novim trenerjem Subotićem igra bolj agresivno