Aljaž Bedene se je tretjič prebil v polfinale Challenger turnirja. Foto: MMC RTV SLO
Aljaž Bedene se je tretjič prebil v polfinale Challenger turnirja. Foto: MMC RTV SLO
Grega Žemlja
Grega Žemlja je v dveh nizih premagal Javierja Martija. Foto: Reuters

Ljubljanski teniški igralec je v četrtfinalu izločil Španca Ivana Navarra s 7:5 in 6:3. V sobotnem polfinalu bo igral s tretjim nosilcem Gregorjem Žemljo, ki je Španca Javierja Martija premagal s 6:4 in 6:3.

Navarro netipičen španski igralec
"Letos še nisem igral proti takemu igralcu, ki igra netipično za Španca, z igro servis na mrežo. Bil sem precej boljši v uvodnem nizu, potreboval pa sem kar nekaj časa, da sem prišel do prednosti. Dejal sem si, da drugega niza ne bom izgubil, saj sem igral proti tekmecu, ki fizično ni najbolje pripravljen. Uspelo mi je odvzeti igro na servis Španca in potem je bilo lažje," je bil zadovoljen 22-letni Bedene.

Težave z napadalno igro tekmeca
Bedene je imel v uvodnem nizu kar nekaj težav, preden se je privadil na zelo napadalno igro Navarra, ki je bil ob vsaki najmanjši priložnosti na mreži. Toda zaupal je svojemu forhendu in počasi strl tekmeca. V osmi igri ni izkoristil prednosti za brejk, v trinajsti pa mu je uspelo, da je na servis tekmeca povedel s 40:0 in nato z drugo žogico, ko je dobro preigral Navarra na mreži, zaključil niz.

V drugem nizu povedel s 3:1
Drugi niz je odločila četrta igra, v kateri je sodnik po številnih prestopih Špancu na servisu vendarle dosodil kazen, po kateri je Bedene povedel s 40:30. Navarro je bil nato v naslednji točki znova na mreži, Bedene pa je žogico, ki se je srečno odbila od mreže, poslal mimo njega v polje za vodstvo s 3:1.

Žemlja do zmage z obrambno igro
Žemlja je prvi niz dobil v deseti igri, ko je imel Marti začetni udarec. Izgubljal je s 15:40 in po daljši izmenjavi udarcev žogico poslal zunaj igrišča. V drugem nizu je z odvzemom servisa povedel s 4:2. Nato je na svoj servis rešil sedem žogic za brejk Martija.

"Ne spomnim se, kdaj bi toliko 'vrtel' iz backhand strani vsak drugi udarec. Na koncu sem bil tudi zelo potrpežljiv, ker je zaradi počasnega igrišča v Šiški težko dosegati točke neposredno iz servisa. Vedno sem našel tudi ustrezne odgovore za Martijevo igro na mreži in sem se zelo dobro branil. Do zmage sem prišel z obrambno igro, ki zame ni značilna," je dejal Žemlja.

V drugem polfinalu se bosta pomerila Italijan Paolo Lorenzi in Nemec Daniel Brands, ki je izločil drugega nosilca, Argentinca Leonarda Mayerja.

LJUBLJANA, četrtfinale, tabela
(42.500 evrov, pesek)
BEDENE (SLO) - NAVARRO (ŠPA)
7:5, 6:3

ŽEMLJA (SLO/3) - MARTI (ŠPA)
6:4, 6:3


LORENZI (ITA/4) - DANCEVIC (KAN/8)
6:3, 6:0

BRANDS (NEM) - MAYER (ARG/2)
7:6, 6:4

Dvojice, polfinale:
BEDENE/ŽEMLJA (SLO) -

ANDROIĆ/ČAČIĆ (HRV/SRB/2)
7:5, 7:6