Aljaž Bedene je letos dobil vse štiri posamične dvoboje v Davisovem pokalu. Foto: www.alesfevzer.com
Aljaž Bedene je letos dobil vse štiri posamične dvoboje v Davisovem pokalu. Foto: www.alesfevzer.com

Bedene se po uspešnem nastopu za Slovenijo v Davisovem pokalu vrača na turnirje ATP. Poškodba stegenske mišice je večinoma odpravljena, zato trenutno 53. igralec sveta optimistično zre proti turnirjem na evropskem pesku, kjer osnovni cilj ostaja osvojitev prvega turnirja serije ATP.

"Po uspešnem uvodu se začenja del sezone, od katerega vsekakor pričakujem največ," je ob robu današnje novinarske konference v Ljubljani, namenjeni predstavitvi julijskega turnirja ATP v Umagu (potekal bo od 16. do 22. julija), dejal Bedene. V prihodnjih tednih pred Roland Garrosom in turnirjem serije masters v Rimu načrtuje nastope na turnirjih v Monte Carlu, ki prav tako sodi med masterse, Budimpešti in Carigradu.

Letos je na pesku že dosegal uspehe, na turnirju v Buenos Airesu sredi februarja je tako igral v finalu, kjer je izgubil proti Avstrijcu Dominicu Thiemu, članu svetovne deseterice. S skokom na 43. mesto na svetovni lestvici je takrat za dve mesti izboljšal svojo prejšnjo najvišjo uvrstitev iz novembra 2015 in obenem izenačil najvišjo uvrstitev med slovenskimi igralci, ki jo je julija 2013 postavil Grega Žemlja.

Vrnitev na do telesa prijaznejše peščene podlage v Evropi je zanj dobrodošla tudi po poškodbi zadnje stegenske mišice, s katero se je ubadal od turnirja v Riu de Janeiru konec februarja. Kot pravi, so posledice poškodbe zdaj večinoma odpravljene, pomemben preizkus je bil nastop na obračunu proti Turčiji v Davisovem pokalu, kjer je odigral tri partije in Sloveniji izdatno pomagal k obstanku v drugi evroafriški skupini.

"Nisem pričakoval, da bo tako v redu ... ampak zdaj normalno treniram oziroma treniram, kolikor lahko, vsekakor bolje kot po Riu de Jaineru in pred Miamijem, tako da se stvari obračajo na bolje," je povedal o nastopih konec tedna v Portorožu.

Pričakovanja za prihodnje obdobje posledično naraščajo, osnovni cilj pa ostaja osvojitev turnirja ATP. "V Buenos Airesu sem bil blizu, ampak sem v finalu dobil igralca med najboljšimi desetimi, kar se ne zgodi velikokrat na turnirjih serije 250. Res si želim, da začnem z osvojitvijo enega turnirja in potem nadaljujem s tem izhodiščem."

Kot dodaja, bi mu bilo vseeno, ali prvi naslov osvoji na pesku ali kakšni drugi podlagi, od turnirjev na pesku v prihodnjih tednih pa si največ obeta v Budimpešti in Carigradu. "To sta dva turnirja, kjer mi razmere izredno ustrezajo, tako da bom tam štartal."