Tomaš Berdych in Radek Štepanek sta zanesljivo priigrala drugo točko za Češko. Foto: EPA
Tomaš Berdych in Radek Štepanek sta zanesljivo priigrala drugo točko za Češko. Foto: EPA

Srbija, ki je na domačem terenu v zadnjih desetih dvobojih izgubila le enkrat, mora v nedeljo dobiti oba dvoboja posameznikov, če želi drugič v zgodovini postati zmagovalka. Na drugi strani lahko Češka postane šele druga reprezentanca v zadnjem desetletju po Španiji, ki bi ji uspelo ubraniti lovoriko.

Češki kapetan Vladimir Šafarik, ki je zamenjal bolnega Jaroslava Navratila, je po pričakovanju stavil na najboljša igralca, čeprav sta bila prvotno predvidena Lukaš Rosol in Jan Hajek. V uvodnih dveh nizih sta Čeha sijajno servirala, Srba pa sta trikrat izgubila začetni udarec. V tretjem nizu je bilo precej bolj napeto. V podaljšani igri sta Bolzoljac in Zimonjić povedla s 3:1, nato pa osvojila le še točko in Čeha sta se veselila velike zmage po dveh urah in 12 minutah.

Razmerje v osvojenih točkah je bilo 105:76, Čeha sta unovčila tri izmed šestih priložnosti za brejk in niti enkrat nista izgubila začetnega udarca v celotnem dvoboju v Kombank Areni.

V nedeljo sta za prvi dvoboj predvidena Đoković in Berdych, nato pa naj bi v beograjski Areni nastopila še Dušan Lajović in Radek Štepanek.

Davisov pokal, Beograd, finale, trda podlaga:
SRBIJA - ČEŠKA 1:2

Đoković - Štepanek 7:5, 6:1, 6:4

Lajović - Berdych 3:6, 4:6, 3:6

Bozoljac/Zimonjić - Berdych/Štepanek 2:6, 4:6, 6:7 (4)

Nedelja ob 14.00:
Đoković - Berdych

Lajović - Štepanek