Tomaš Berdych je v ključnih trenutkih igral precej bolje od Andyja Murrayja. Foto: EPA
Tomaš Berdych je v ključnih trenutkih igral precej bolje od Andyja Murrayja. Foto: EPA
Rafael Nadal
Rafael Nadal je znova v sijajni formi na pesku. Težko ga bo ustaviti na poti do osme zaporedne zmage v kneževini. Foto: EPA

V prvem nizu je imel Čeh kar sedem priložnosti za brejk, Britanec pa nobene, a odločala je podaljšana igra, ki jo je s 7:4 dobil Murray. V drugem nizu je Berdychu dvakrat uspel brejk, v tretjem nizu pa je še trikrat odvzel servis Škotu. Dvoboj je trajal dve uri in 48 minut, razmerje v osvojenih točkah je bilo 103:88.

"Nole" že nekoliko lažje igral
Đokovič je s 6:4 in 6:2 odpravil Robina Haaseja. Dvoboj je trajal uro in 17 minut. Nizozemec je slabo serviral, kar sedemkrat je oddal začetni udarec. Srb je dobil že drugi obračun po smrti dedka Vladimirja v četrtek dopoldne. "Danes je bilo nekoliko bolje kot včeraj, toda še vedno sem bil zelo pod vplivom čustev. V teh razmerah mi je uspelo priti do polfinala, kar je velik dosežek. Z leti sem se naučil, da sem med igranjem tenisa sposoben izklopiti druge dejavnike. Sem profesionalec in življenje gre naprej. Vem, da ničesar ne morem spremeniti," je povedal "Nole".

Rafael Nadal, ki je sedem let zapored slavil v kneževini, je bil s 7:5 in 6:4 boljši od Stanislasa Wawrinke. Izkoristil je tri od sedmih priložnosti za brejk.

Četrtfinale, tabela:
ĐOKOVIĆ (SRB/1) - HAASE (NIZ)
6:4, 6:2

BERDYCH (ČEŠ/6) - MURRAY (VB/3)
6:7, 6:2, 6:3

SIMON (FRA/9) - TSONGA (FRA/4)
7:5, 6:4

NADAL (ŠPA/2) - WAWRINKA (ŠVI)
7:5, 6:4