Novak Đoković je v drugem nizu strl odpor Tsongaja. Foto: Reuters
Novak Đoković je v drugem nizu strl odpor Tsongaja. Foto: Reuters
Kei Nišikori
Kei Nišikori je petič zaigral na turnirju v Tokiu in le dočakal zmagoslavje pred 13 tisoč domačimi navijači. Foto: Reuters
Viktorija Azarenka in Marija Šarapova
Viktorija Azarenka (desno) je v finalu turnirja v Pekingu brez težav ugnala Marijo Šarapovo. Foto: Reuters
Đoković in Azarenka slavila v Pekingu

Zelo izenačen prvi niz je trajal uro in pet minut. Vsak igralec je izkoristil po eno priložnost za brejk in odločala je podaljšana igra. Srbski igralec si je priigral dve žogi za niz in izkoristil prvo.

V drugem nizu je Đokoviću prvi brejk uspel v tretji igri, ko je Tsonga poslal žogo v avt. Francoz je imel pri zaostanku 4:1 brejk priložnost, vendar je ni izkoristil in možnosti za njegovo vrnitev ni bilo več. V zadnji igri Đoković ni izgubil niti točke.

Dvoboj je trajal uro in 41 minut. Razmerje v osvojenih točkah je bilo 77:62. To je 32. zmaga na turnirjih seriji ATP za drugega igralca sveta, po kateri je precej zmanjšal zaostanek za vodilnim Rogerjem Federerjem.

Turnir v Tokiu je prvič dobil japonski igralec. Kei Nišikori je namreč v finalu s 7:6, 3:6 in 6:0 premagal Miloša Raonića. "Danes je čas za zabavo. To je izjemno, ves sem iz sebe. Mislil sem, da so se bogovi na tem turnirju obrnili proti meni," je povedal 22-letni Nišikori, ki bo na teniški lestvici napredoval s 17. na 15. mesto.

Kaj bo naredil s pivom Corona (pokrovitelj turnirja mu ga je za naslednje leto obljubil v neomejenih količinah), Nišikori še ne ve: "Piva sploh ne maram."

Raonić, ki je v soboto izločil Andyja Murrayja, se je občinstvu zahvalil za vso podporo in jim sporočil: "Hvala, ker ste iznašli suši. Obožujem ga."

Azarenka ugnala Šarapovo
Prva teniška igralka sveta Belorusinja Viktorija Azarenka je v Pekingu prišla do svoje pete turnirske zmage letos. V finalu je po uri in 27 minut igre brez večjih težav s 6:3 in 6:1 premagala Rusinjo Marijo Šarapovo. Za Azarenko je bila to 13. zmaga v karieri, letos pa je po Melbournu in Indian Wellsu Šarapovo v finalu ugnala že tretjič. Skupno v medsebojnih dvobojih vodi s 7:4. V obeh nizih je Belorusinja, ki je bila v Pekingu najboljša prvič, vprašanje zmagovalke rešila že na začetku, saj je obakrat povedla s 4:0.

Mednarodna turnirja ATP
Peking, finale

(2.205.000 am. dolarjev, trda podlaga)
ĐOKOVIĆ (SRB/1) - TSONGA (FRA/3)
7:6, 6:2

Tokio, finale
(1.280.565 am. dolarjev, trda podlaga)
NIŠIKORI (JAP/8) - RAONIĆ (KAN/6)
7:6, 3:6, 6:0

Mednarodni turnir WTA
Peking, finale

(4.828.050 am. dolarjev, trda podlaga)
AZARENKA (RUS/1) - ŠARAPOVA (RUS/2)
6:3, 6:1

Đoković in Azarenka slavila v Pekingu