Matthew Ebden se je prvič v karieri prebil v 2. krog Wimbledona. Foto: EPA
Matthew Ebden se je prvič v karieri prebil v 2. krog Wimbledona. Foto: EPA
Lauren Davis
Lauren Davis je izkoristila številne napake Hercogove. Davisova se je sicer lani prebila v tretji krog Wimbledona, potem ko je v drugem izločila 12. nosilko Italijanko Flavio Penetta, letos pa je na turnirju v Charlestonu prišla do četrtfinala in na tej poti premagala Kanadčanko Eugenie Bouchard. Na turnirju v Aucklandu se je prebila vse do polfinala, v katerem je izgubila proti rojakinji Venus Williams. Foto: EPA
Đoković uspešno začel obrambo naslova

Avstralec je 148. igralec sveta, v Wimbledonu pa vse do današnjega dne še ni igral v drugem krogu. V prvem nizu je Rola zelo slabo serviral. V četrti in osmi igri je izgubil začetni udarec, v šesti igri pa je rešil dve priložnosti za brejk. Ebden je zlahka dobival igre na svoj servis. V drugem nizu je Avstralec hitro povedel kar s 5:0, Rola pa je deloval popolnoma nemočno.

V tretjem nizu sta oba zadržala servise v uvodnih osmih igrah, v deveti igri pa je Ebden unovčil drugo priložnost za brejk. Rola si ni priigral niti ene priložnosti za odvzem servisa, petkrat pa je izgubil začetni udarec.

Roli precej bolj ustreza pesek
Najboljši slovenski tenisač, 93. igralec na lestvici ATP, je pred letošnjim Wimbledonom blestel predvsem na pesku z zmagami nad Argentincem Leonardom Mayerjem na turnirju ATP v Riu de Janeiru in Čehom Jirijem Veselyjem na turnirju ATP v Buenos Airesu, zmagal pa je tudi na challengerju v Santosu, na travi pa mu ni šlo najbolje.
42 neizsiljenih napak pokopalo Hercogovo
Na igrišču številka 14 je Polona Hercog izgubila proti Lauren Davis. Američanka, 57. igralka z lestvice WTA, je bila boljša s 6:4 in 7:6.
Najboljša slovenska igralka je že v prvi igri izgubila servis, nato pa je izenačila na 2:2. Odločilni odvzem servisa je Davisovi uspel v sedmi igri, nato pa je dvakrat brez oddane točke zadržala začetni udarec in osvojila prvi niz.
V drugem nizu sta obe igralki precej bolje servirali. V enajsti igri je Američanka prišla do brejka, servirala je za zmago, a ni uspela. Hercogova se je rešila v podaljšano igro, ki pa jo je izgubila s 3:7.
Obračun je trajal uro in 36 minut. Mariborčanka je naredila kar 42 neizsiljenih napak, servirala je sedem dvojnih napak.

WIMBLEDON, slovenski nastopi
(14.507.700 evrov, trava)

Moški, 1. krog:
EBDEN (AVS) - ROLA (SLO)
6:2, 6:1, 6:4

StatistikaEbden

Rola

Prvi servis (%)6464
Asi

6

8

Dvojne napake2 3
Neizsiljene napake

19

39

Winnerji2526
Osvojene točke9365
Osv. točke na mreži15/2314/29
Priložnosti za brejk5/130/0



Torek:
KAVČIČ (SLO) - SUGITA (JAP)
igrišče št. 8, drugi dvoboj




Ženske, 1. krog:
DAVIS (ZDA) - HERCOG (SLO)
6:4, 7:6 (3)

StatistikaHercog

Davis

Prvi servis (%)5167
Asi

2

2

Dvojne napake7 3
Neizsiljene napake

42

20

Winnerji149
Osvojene točke5471
Osv. točke na mreži2/47/9
Priložnosti za brejk3/34/8
Đoković uspešno začel obrambo naslova