Federer je odličen teden kronal s peto zmago v Dubaju. Foto: Reuters
Federer je odličen teden kronal s peto zmago v Dubaju. Foto: Reuters
Aljaž Bedene
Bedene se bo z zmago v Casablanci povzpel na lestvici ATP. Foto: Reuters

Švicar je v finalu Dubaja igral že sedmič in le dvakrat je igrišče zapustil kot poraženec. Za FedExa je to drugi naslov letos po Rotterdamu in se je s 400.000 dolarji nagrade približal magični meji 70 milijonov dolarjev, zasluženih v karieri samo iz nagradnih skladov.

30-letnik je 72. turnir v karieri osvojil brez izgubljenega niza. V prvem nizu je do odločilne prednosti prišel pri izidu 5:5, ko je prišel do brejka, v drugem nizu pa je povedel 3:1, a se Murray, ki je v polfinalu ugnal prvega igralca sveta Novaka Đokovića, ni predal in izenačil. Zmagovalec 16 turnirjev za grand slam se ni zmedel. Z napadalno igro ob drugem začetnem udarcu Škota ga je prisilil k napaki ter povedel 5:4 in vodstva ni več izpustil.

Bedene osvojil turnir v Casablanci
Slovenski teniški reprezentant Aljaž Bedene je bil v Casablanci v Maroku v finalu 30.000 dolarjev vrednega turnirja boljši od Francoza Nicolasa Devilderja s 7:6 (6), 7:6 (4) ter je osvojil svoj drugi challenger v karieri. 22-letni Ljubljančan je za zmago prejel 4.500 ameriških dolarjev in 80 točk ATP, s katerimi se bo na novi lestvici ATP precej povzpel z dosedanjega 163. mesta.

"Pogoji so mi bili pisani na kožo, toplo vreme, počasne žoge in igrišče, tako da sem se ves teden počutil odlično. Malce me je sicer ovirala poškodba stegenske mišice, vendar me je domači fizioterapevt za finale odlično pripravil in dosegel sem pomembno zmago. Takšni uspehi mi dajejo dodatno samozavest in potrjujejo pravo delo. Brez dvoma dozorevam tako teniško kot mentalno," je dejal Bedene.

Dubaj
Mednarodni turnir ATP-serije 500
(1.700.475 am. dolarjev, trda podlaga)
Finale:
FEDERER (ŠVI/2)
- MURRAY (VB/3)
7:5, 6:4

Polfinale:
MURRAY (VB/3)
- ĐOKOVIĆ (SRB/1)
6:2, 7:5

FEDERER (ŠVI/2) - DEL POTRO (ARG/5)
7:6 (5), 7:6 (6)