Roger Federer je dosegel nov mejnik v karieri. Foto: Reuters
Roger Federer je dosegel nov mejnik v karieri. Foto: Reuters
David Ferrer
David Ferrer je igral zelo dobro v uvodnem nizu, nato pa je popustil in izgubil tudi 12. medsebojni obračun s Federerjem. Foto: Reuters
Jo-Wilfried Tsonga
Jo-Wilfried Tsonga je izgubil uvodni dvoboj v Londonu proti Rogerju Federerju, potem pa je nanizal same zmage. Foto: Reuters

Švicar ni začel najbolje, z osnovne črte je izgubil večino izmenjav in Španec je imel v uvodnih desetih igrah pobudo, a do brejka ni prišel. V enajsti igri si je 16-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam priigral prednost s 15/40, drugo brejkžogico pa je Ferrer poslal v avt. V 12. igri je Federer na svoj servis potrdil zmago v uvodnem nizu.
Ferrer brez priložnosti za brejk
V drugem nizu je Federer nadzoroval potek srečanja. Že v uvodni igri mu je uspel odvzem začetnega udarca, nato je zadržal prednost in v deveti igri izkoristil drugo zaključno žogo.
Dvoboj v O2 Areni je trajal uro in 25 minut. Federer je serviral šest asov in si priigral prednost v osvojenih točkah (72:57). Izkoristil je tri od osmih priložnosti za brejk, Ferrer pa si ni priigral niti ene.

Odločili boljši servisi Tsongaja
V drugem polfinalu je Jo Wilfried Tsonga premagal Tomaša Berdycha s 6:3 in 7:5. Francozu je ključni brejk v prvem nizu uspel v šesti igri. V drugem nizu je v sedmi igri odvzel servis Čehu, ki pa je takoj izenačil na 4:4. Tsonga je nato do odločilnega brejka prišel v 11. igri.
Dvoboj je trajal uro in 34 minut. Tsonga je serviral sedem asov, izkoristil je tri od sedmih priložnosti za brejk. Razmerje v osvojenih točkah je bilo 71:53. Finale bo v nedeljo ob 18.30.

Polfinale:
FEDERER (ŠVI/4) - FERRER (ŠPA/5)
7:5, 6:3

TSONGA (FRA/6) - BERDYCH (ČEŠ/7)
6:3, 7:5

Dvojice, polfinale:
MIRNI/NESTOR (BLR/KAN/3) - B. BRYAN/M. BRYAN (ZDA/1)
7:6, 6:4

FRYSTENBERG/MATKOWSKI (POL/8) - BHUPATHI/PAES (IND/4)
6:4, 4:6, 10:6