V finalu bo imel Roger Federer lepo priložnost, da s 1000. zmago v karieri osvoji še turnir. Foto: Reuters
V finalu bo imel Roger Federer lepo priložnost, da s 1000. zmago v karieri osvoji še turnir. Foto: Reuters
Jerzy Janowicz in Agnieszka Radwanska
Poljska je prvič v zgodovini osvojila Hopmanov pokal. Jerzy Janowicz in Agnieszka Radwanska sta v odločilni igri dvojic s 7:5 in 6:3 premagala navezo John Isner-Serena Williams. Foto: Reuters

Federer, ki je serviral kar 34 asov, je bil z dvakrat po 6:2 boljši od Bolgara Grigorija Dimitrova, v finalu avstralskega turnirja pa se bo pomeril z Milošem Ranoićem, ki je v osmih medsebojnih dvobojih legendarnega Švicarja premagal le enkrat. Kanadčan je bil po maratonskem dvoboju s 6:7 (4), 7:6 (4), 7:6 (4) boljši od Japonca Keia Nišikorija.

Čilić odpovedal nastop v Melbournu
Najboljši športnik Hrvaške za leto 2014 Marin Čilić je zaradi poškodbe desnega ramena odpovedal nastop na odprtem prvenstvu Avstralije v tenisu, ki se bo v Melbournu začel 19. januarja. "Zelo sem razočaran, ker sem moral odpovedati nastop na OP Avstralije. S poškodbo ramena, ki me muči že nekaj časa in zaradi katere sem izpustil tudi turnir v Brisbanu, gre sicer vsak dan na bolje, a še vedno se ne počutim dovolj pripravljenega za igranje na najvišji ravni. Žal mi je, ker ne morem igrati v Melbournu, posebej zaradi tega, ker sem osvojil zadnji grand slam minule sezone v New Yorku. No, zdravniki so mi svetovali, da naj bom previden in se tako ognem hujšim težavam," je pojasnil Čilić.

Šarapovi turnir v Brisbanu
Marija Šarapova
je finalu turnirja v Brisbanu s 6:7 , 6:3 in 6:3 premagala Ano Ivanović, drugo nosilko iz Srbije. "Naredila sem korak naprej, saj sem lani v Brisbanu izpadla v polfinalu. To je dober znak pred odprtim prvenstvom Avstralije," je dejala prva nosilka. Šarapova je po dveh urah in 40 minutah prišla do 34. turnirske zmage in je še desetič v štirinajstih medsebojnih dvobojih premagala Ivanovićevo.

Simona Halep je slavila na turnirju v Šendženu. V finalu je Romunka s 6:2 in 6:2 premagala Timeo Bacsinszky. Halepova, tretja na svetovni lestvici, je dosegla osmo turnirsko zmago v karieri. Za zmago nad Švicarko je potrebovala vsega 62 minut.

Brisbane, polfinale:
FEDERER (ŠVI/1) - DIMITROV (BLG/4)
6:2, 6:2

RAONIĆ (KAN/3) - NIŠIKORI (JAP/2)
6:7, 7:6, 7:6


Brisbane, finale:
ŠARAPOVA (RUS/1) - IVANOVIĆ (SRB/2)
6:7, 6:3, 6:3


Šendžen, finale:
HALEP (ROM/1) - BACSINSZKY (ŠVI/8)
6:2, 6:2


HOPMANOV POKAL
PERTH

Finale:
ZDA - POLJSKA 1:2

Williams - Radwanska 4:6, 7:6, 1:6
Isner - Janowicz 7:6, 6:4
Williams/Isner - Radwanska/Janowicz
5:7, 3:6