Roger Federer je v Cincinnatiju dosegel 87. turnirsko zmago v karieri. Foto: EPA
Roger Federer je v Cincinnatiju dosegel 87. turnirsko zmago v karieri. Foto: EPA

Tu sem petič zaigral v finalu in petič izgubil. Očitno bom moral počakati, da se Roger upokoji.

Novak Đoković
Novak Đoković
Novak Đoković je še petič klonil v finalu Cincinnatija, tretjič proti Federerju. V tokratnem finalu si proti Švicarju ni uspel priigrati niti ene priložnosti za brejk. Foto: EPA

Đoković in Federer sta se do zdaj srečala 41-krat, Švicar ima zmago več (21). Predtem sta se nazadnje srečala v finalu Wimbledona, kjer je bil s 7:6, 6:7, 6:4 in 6:3 močnejši Srb.

Đoković je pred finalom v Cincinnatiju dobil zadnje štiri medsebojne obračune, pred nedeljskim finalom je zadnji poraz proti Švicarju utrpel letos v Dubaju (6:3 in 7:5).

"Nole" popustil v podaljšani igri
Federer je bil v prvem nizu bolj suveren od Đokovića. Igre na svoj začetni udarec je dobival brez večjih težav, že v 3. igri si je priigral tri priložnosti za brejk, ki so ostale neizkoriščene. Še eno priložnost je izpustil v 5. igri. "Nole" se je moral pošteno truditi, da je odbil vse napade Švicarja, prvi niz se je zavlekel v podaljšano igro. Tam je Federer pokazal več zbranosti in slavil z zgolj eno oddano točko (7:1).

Federer razred zase
V drugem nizu je Federer zablestel v polnem sijaju. Prvo igro je na svoj servis dobil, nato si je že v naslednji priigral dve priložnosti za brejk, izkoristil je prvo, nato v 3. igri brez oddane točke povedel že s 3:0. V igro Beograjčana so se prikradle napake, na cedilu ga je pustil začetni udarec, storil je kar nekaj dvojnih napak. Federer, ki je zadel 32 winnerjev ("Nole" 19) je moral za končno zmago na turnirju le še dobiti igre na svoj začetni udarec - to mu je brez večjih težav tudi uspelo.

Federer je v Cincinnatiju slavil sedmič. Prav tolikokrat je zmagal tudi na turnirjih v Dubaju in Wimbledonu. Več turnirskih zmag ima le v Halleju (8).

Novak bo moral še malo počakati
"Ne vem, kolikokrat se bom še lahko vrnil na ta turnir, a po najboljših močeh se bom potrudil, da bom tu igral še leta in leta," je po dvoboju dejal Federer. Djoković je v svojem slogu povedal: "Tu sem petič zaigral v finalu in petič izgubil. Očitno bom moral počakati, da se Roger upokoji. Vsako leto si tukajšnje turnirske zmage bolj želim."

CINCINNATI
(3.826.655 am. dolarjev, trda podlaga)

Finale:
FEDERER (ŠVI/2) - ĐOKOVIĆ (SRB/1)
7:6 (1), 6:3


CINCINNATI
(2.701.240 am. dolarjev, trda podlaga)

Finale:
S. WILLIAMS (ZDA/1) - HALEP (ROM/3)
6:3, 7:6 (5)

Tu sem petič zaigral v finalu in petič izgubil. Očitno bom moral počakati, da se Roger upokoji.

Novak Đoković