David Ferrer ima lepo priložnost, da se prebije v finale. Foto: EPA
David Ferrer ima lepo priložnost, da se prebije v finale. Foto: EPA
Miloš Raonić in Fabio Fognini
Miloš Raonić je v manj kot uri z igrišča odpihnil Fabia Fogninija. Foto: EPA
Caroline Wozniacki
Caroline Wozniacki je v odlični formi na ameriški turneji na trdi podlagi. Foto: EPA

Francoz, ki je v uvodnem krogu v torek rešil zaključno žogo proti Blažu Roli, je z 1:6, 6:1 in 6:2 premagal tretjega nosilca Stana Wawrinko. Švicar je v drugem in tretjem nizu po dvakrat izgubil servis.
"To je moj največji uspeh na turnirjih serije 1000. Na teh turnirjih igra 45 najboljših igralcev sveta. Zelo težko je uspeti na tej ravni," je bil srečen Benneteau, ki je serviral devet asov.
Robredu ni uspelo ponoviti sijajne igre z dvoboja osmine finala proti Novaku Đokoviću v četrtek. V prvem nizu je v sedmi in v deveti igri oddal začetni udarec. V drugem nizu je finalist letošnjega turnirja v Umagu zaigral precej bolje. Povedel je s 4:2, Ferrerju je uspelo znižati, a je po maratonski osmi igri znova izgubil servis. Robredo je nato zaključil niz in izenačil na 1:1.

V odločilnem nizu je Ferrerju ključni brejk uspel v osmi igri. Dvoboj je trajal dve uri in sedem minut.

Murray zapravil dva brejka prednosti
V zadnjem četrtfinalnem obračunu je imel Andy Murray polne roke dela z Rogerjem Federerjem. Škot je na celem turnirju ubranil vseh pet točk za odvzem servisa, tokrat jih je moral toliko ubraniti že v prvih dveh igrah proti švicarskemu šampionu, ki je do brejka vendarle prišel v peti igri in niz dobil s 6:3. V drugem nizu je Murray zaigral odlično, dvakrat je nasprotniku odvzel servis za vodstvo s 4:1, nato pa mu je Švicar vrnil milo za drago, izenačil, na koncu pa dvoboj dobil s 7:5. "Zelo sem vesel s tenisom, ki ga prikazujem na tem turnirju," je bil po dvoboju vesel Federer, ki ga zdaj čaka polfinalni obračun z Milošem Raonićem.

Ekspresna zmaga Raonića
Precej manj dela je imel Miloš Raonić. Kanadčan je s 6:1 in 6:0 odpravil Fabia Fogninija. Italijan se je upiral le 59 minut.

"Caro" in Serena v polfinalu
Caroline Wozniacki
je s 6:4 in 7:6 ugnala zmagovalko turnirja v Montrealu Agnieszko Radwansko. Danka se bo v soboto v polfinalu pomerila s prvo igralko sveta Sereno Williams, ki je proti Jeleni Janković oddala le štiri igre. V polfinale sta se uvrstili tudi Ana Ivanović, ki je s 6:2 in 6:3 ugnala Elino Svitolino, ter Marija Šarapova, ki je bila v treh nizih boljša od Simone Halep (3:6, 6:4 in 6:4).

CINCINNATI (M), četrtfinale, tabela
(4.017.355 am. dolarjev, trda podlaga)

FERRER (ŠPA/6) - ROBREDO (ŠPA/16)
6:4, 3:6, 6:3
BENNETEAU (FRA) - WAWRINKA (ŠVI/3)
1:6, 6:1, 6:2
RAONIĆ (KAN/5) - FOGNINI (ITA/15)
6:1, 6:0
FEDERER (ŠVI/2) - MURRAY (VB/8)
6:3, 7:5




CINCINNATI (Ž), četrtfinale, tabela
(2.567.000 am. dolarjev, trda podlaga)

S. WILLIAMS (ZDA/1) - JANKOVIĆ (SRB/8)
6:1, 6:3
WOZNIACKI (DAN/12) - RADWANSKA (POL/4)
6:4, 7:6 (5)
IVANOVIĆ (SRB/9) - SVITOLINA (UKR)
6:2, 6:3
ŠARAPOVA (RUS/5) - HALEP (ROM/2)
3:6, 6:4, 6:4