Roger Federer je sedmič dvignil pokal v Halleju. 23. junija bo začel lov na osmi turnir na Church Roadu. Foto: EPA
Roger Federer je sedmič dvignil pokal v Halleju. 23. junija bo začel lov na osmi turnir na Church Roadu. Foto: EPA
Grigor Dimitrov
Grigor Dimitrov je prvič dobil turnir na travnati podlagi. Foto: EPA

32-letni Federer je imel z levorokim Kolumbijcem, ki se je drugič v karieri prebil v finale, precej dela. Pred štirimi leti v Wimbledonu ga je ugnal po zaostanku z 0:2 v nizih, tudi tokrat pa je bil obračun izjemno izenačen.

V prvem nizu je Švicar v osmi igri osvojil brejk, pri vodstvu s 5:3 je serviral za zmago v uvodnem nizu, vendar ni uspel. Odločala je podaljšana igra, kjer je Federer po izidu 2:2 nanizal pet točk zapored. Falla je bil šokiran, izgubil je že uvodno igro drugega niza, vendar se je znova hitro pobral in izenačil na 1:1. V nadaljevanju sta oba tekmeca odlično servirala, podaljšano igro pa je dobil 17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam s 7:3. Dvoboj je trajal uro in pol.

Federer, ki je osvojil že 79. turnir v karieri, je bil nezadovoljen predvsem z delom nog in v prvem nizu je sam sebe nekajkrat spodbujal s krikom: "Premikaj se."

"Federer je kralj podaljšane igre," je povedal Falla, 69. na lestvici ATP.

Dimitrov dobil izjemno napet finale
Grigor Dimitrov je zmagovalec teniškega turnirja ATP v Queen's Clubu v Londonu z nagradnim skladom 809.000 evrov. Četrti nosilec je v finalu s 6:7 (8), 7:6 (1) in 7:6 (6) odpravil desetega nosilca Španca Feliciana Lopeza. Za Bolgara je to prva turnirska zmaga na travnati podlagi, skupaj pa četrti naslov, potem ko je letos slavil že v Bukarešti in Acapulcu, lani pa v Stockholmu.

Ivanovićeva vse boljša tudi na travi
Ana Ivanović
je v finalu turnirja v Birminghamu s 6:3 in 6:2 premagala Čehinjo Barboro Zahlavovo Štrycovo in osvojila prvi naslov na travnati podlagi v karieri. Skupno je osvojila 14. naslov WTA v karieri in tretjega to sezono.

Zmaga Kavčiča v Uzbekistanu
Blaž Kavčič je zmagovalec turnirja serije challenger v Uzbekistanu z nagradnim skladom 50.000 dolarjev. V finalu je premagal Rusa Aleksandra Kudrajčeva s 6:4 in 7:6 (8). Za Ljubljančana je to jubilejna deseta lovorika serije ATP challenger. V Fergani je Kavčič upravičil vlogo prvega nosilca in brez izgubljenega niza osvojil naslov ter 80 točk ATP, ki ga bodo na novi lestvici približale stotemu mestu.

Rola prihodnji teden v glavnem žrebu v Eastbournu
Blaž Rola se je uvrstil na glavni del turnirja ATP v Eastbournu z nagradnim skladom 426.605 evrov. V zadnjem krogu kvalifikacij, v katerih je bil drugi nosilec, je Rola s 6:3 in 7:6 (4) premagal Britanca Daniela Smethursta.

HALLE, finale
(809.600 evrov, trava)

FEDERER (ŠVI/2) - FALLA (KOL)
7:6 (2), 7:6 (3)


QUEEN'S-LONDON, finale
(809.600 evrov, trava)

DIMITROV (BLG/4) - F. LOPEZ (ŠPA/10)
6:7 (8), 7:6 (1), 7:6 (6)


BIRMINGHAM, finale
(710.000 am. dolarjev, trava)

IVANOVIĆ (SRB/1) - ZAHLAVOVA STRYCOVA (ČEŠ)
6:3, 6:2