Roger Federer je v 37 medsebojnih dvobojih še 20. premagal Novaka Đokovića. Foto: EPA
Roger Federer je v 37 medsebojnih dvobojih še 20. premagal Novaka Đokovića. Foto: EPA

Federer je tako ubranil naslov in še sedmič osvojil turnir v tej državi ob Perzijskem zalivu, kar je nov rekord. Odločitev v prvem nizu je padla v osmi igri, ko je Švicarju uspel prvi brejk na tekmi za 5:3.

V drugem nizu je Federer do odločilnega brejka prišel v 11. igri za 6:5. Malo pozneje je 33-letni Švicar potrdil zmago na svoj servis. Dvoboj je trajal uro in 24 minut. Federer je nasprotniku ubranil sedem priložnosti za brejk, medtem ko je sam obe izkoristil. Federer je odlično serviral, zabil 12 asov in dosegel še 37 winnerjev, medtem ko Đoković le 19. Končno razmerje točk je bilo 75:66.
"Sedmi naslov je res nekaj neverjetnega. Zelo lepo, da mi je tak dosežek uspel tudi v Wimbledonu in Halleju. V prvem nizu sem bil v boljši, v drugem pa je imel Novak veliko več priložnosti. Uspelo mi je rešiti vse njegove priložnosti za brejk, odločilna pa je bila enajsta igra, ko je vodil že s 40/0 na svoj servis. To je že res pravo rivalstvo, najini igro se lepo dopolnjujejta. Gledalci vedno uživajo, ko igrava. Vedno je nekaj posebnega, ko igraš proti Novaku. Zares se izjemno giblje po igrišču, v zadnjih letih še vedno vsako leto neapreduje," je pojasnilk 33-letni šampion iz Basla.

DUBAJ, finale
(2.503.810 am. dolarjev, trda podlaga)

FEDERER (ŠVI/2) - ĐOKOVIĆ (SRB/1)
6:3, 7:5


DOHA, finale
(731.000 am. dolarjev, trda podlaga)

ŠAFAROVA (ČEŠ) - AZARENKA (BLR)
6:4, 6:3

Lucie Šafarova je osvojila šesti turnir serije WTA.