Justine Henin je v letih 2001 in 2006 igrala v finalu Wimbledona. Foto: EPA
Justine Henin je v letih 2001 in 2006 igrala v finalu Wimbledona. Foto: EPA
Michael Llodra
Michael Llodra je specialist za dvojice, tudi med posamezniki pa se odlično znajde na travi. Foto: EPA


Za Belgijko, ki je na turnirju nastopila s povabilom organizatorja, je to 43. zmaga v karieri in druga v Hertogenboschu (prvič je bila najboljša leta 2001), 22-letna Petkoviceva, ki bo prihodnji teden prvič zaigrala v glavnem turnirju Wimbledona, pa je drugič v karieri nastopila v finalu. Lani je bila zmagovalka turnirja v Bad Gasteinu.

Srebotnikova izgubila v finalu Eastbourna
Slovensko-češka naveza Katarina Srebotnik/Kveta Peschke je izgubila finale v Eastbournu. V super podaljšani igri namesto tretjega niza sta Američanka Lisa Raymond in Avstralka Rennae Stubbs zmagali s 13:11. 29-letna Srebotnikova in šest let starejša Čehinja sta se kljub porazu učvrstili na tretjem mestu lestvice dvojic, ki služi kot kvalifikacijsko sito za uvrstitev na zaključni turnir sezone, ki bo konec oktobra v Dohi. Na turnirju bodo namreč nastopili le štirje najboljši pari sezone.

Stahovski gladko do naslova
V finalu turnirja v Hertogenboschu je Sergej Stahovski gladko odpravil Janka Tipsarevića. Nepostavljeni Ukrajinec je sedmega nosilca nadigral s 6:3 in 6:0. To je za Stahovskega že tretji naslov v karieri, prvega je osvojil pred dvema letoma v Zagrebu.

Llodra najboljši v Eastbournu
Michael Llodra
je v finalu turnirja v Eastbournu s 7:5 in 6:2 ugnal Guillerma Garcio Lopeza. Francoz je dosegel drugo turnirsko zmago letos, februarja je slavil v Marseillu in peto v karieri. Španec bo moral na svoj drugi osvojeni turnir še počakati. Edino zmago je dosegel lani v Kitzbühelu.

Safine ne bo v Wimbledonu
Nekdanja prva igralka sveta Dinara Safina ne bo nastopila na najprestižnejšem turnirju na svetu v Wimbledonu, ki se začne v ponedeljek. Rusinja ima bolečine v hrbtu, poškodbe pa jo pestijo že vso sezono. Izpustiti je morala turnirje v Melbournu, Indian Wellsu in Miamiju. Zaradi poškodbe kolena je nastop odpovedala tudi Maria Martinez Sanchez.
HERTOGENBOSCH (M), finale
(450.000 am. dolarjev, trava)

STAHOVSKI (UKR) - TIPSAREVIĆ (SRB/7)
6:3, 6:0


EASTBOURNE (M), finale
(405.000 evrov, trava)

LLODRA (FRA/8) - GARCIA LOPEZ (ŠPA/5)
7:5, 6:2


EASTBOURNE (Ž), finale

(600.000 am. dolarjev, trava)

MAKAROVA (RUS) - AZARENKA (BLR)
7:6, 6:4

Dvojice, finale:
RAYMOND/STUBBS (ZDA/AVS/4) -
SREBOTNIK/PESCHKE (SLO/ČEŠ/2)
6:2, 2:6, 13:11

HERTOGENBOSCH (Ž), finale
(220.000 dolarjev, trava)

HENIN (BEL/1) - PETKOVIC (NEM/7)
3:6, 6:3, 6:4