Blaž Kavčič in trener Blaž Trupej sta sporazumno prekinila sodelovanje, v Kavčičevi ekipi pa ostaja kondicijski trener Klemen Jakše. Foto: www.alesfevzer.com
Blaž Kavčič in trener Blaž Trupej sta sporazumno prekinila sodelovanje, v Kavčičevi ekipi pa ostaja kondicijski trener Klemen Jakše. Foto: www.alesfevzer.com

Za zdaj bo trenutno najboljši slovenski teniški igralec deloval brez stalnega trenerja. Sodelovanja sta oba Blaža opisala kot uspešno, saj je Kavčič kljub številnim poškodbam v vseh teh letih ohranjal položaj med najboljšimi sto igralci na svetu. Glavni razlog za prekinitev je bil predvsem različen pogled na nadaljnji teniški razvoj.

Kavčič je ob tem povedal: "Trupeju se iskreno zahvaljujem za vse, kar sva skupaj dosegla. Uspehov je bilo kar nekaj. Najbolj pa sem hvaležen, da mi je stal ob strani v vseh težkih trenutkih, ki jih je bilo z vsemi poškodbami v zadnjih letih kar precej. Poseben uspeh je, da se razhajava brez prepira in v dobrih odnosih, zato verjamem, da bova na tak ali drugačen način tudi v prihodnje še sodelovala. Oba imava veliko izkušenj. V tem trenutku pa mislim, da je to najboljša možnost za oba. Predvsem verjamem, da je prišel čas za spremembo."

Trenutno 77. igralec sveta Kavčič je v tem času dosegel kar nekaj vrhuncev. Med drugim je dvakrat zaigral v tretjem krogu turnirja za grand slam - med najboljših 32 se je uvrstil na OP Avstralije 2013 in OP ZDA 2014.

Ob prekinitvi sodelovanja je Trupej dejal: "Čeprav se najini poti razhajata, Blažu in njegovi ekipi v nadaljevanju sezone in kariere želim vse dobro. Skoraj štiriletno sodelovanje je bilo polno izzivov, vzponov in padcev. Smeh, veselje in predanost treniranju so bili stalnica ter zaščitni znak najinega popotovanja v teniškem profesionalizmu. Privilegij, ki mi je bil dan, mi bo ostal v trajnem spominu."

Hasse ga je ugnal v Hertogenboschu
Kavčič je želel ta teden čim bolje nastopati v Hertogenboschu na Nizozemskem, kjer se igralci merijo na travnati podlagi, vendar je moral že v prvem krogu priznati premoč domačinu Robinu Haaseju (6:3, 7:5).

Kavčič, ki je neposredno uvrščen v glavni žreb turnirja v Wimbledonu, v naslednjem mesecu brani skoraj polovico ATP-točk iz preteklega leta.

HERTOGENBOSCH, 1. krog, tabela
(604.155 evrov, trava)

KARLOVIĆ (HRV/5) prost

BERANKIS (LIT) - kvalifikant

HAASE (NIZ) - KAVČIČ (SLO)
6:2, 7:5
VERDASCO (ŠPA/7) - GIMENO-TRAVER (ŠPA)

BAUTISTA AGUT (ŠPA/3) - kvalifikant

HEWITT (AVS) - kvalifikant

PAIRE (FRA) - kvalifikant

MANNARINO (FRA/6) - JEN SUN (KIT)


POSPISIL (KAN/9)
- MATOSEVIC (AVS)
6:3, 6:2
MULLER (LUKS) - ILHAN (TUR)
6:0, 7:5
COPIL (ROM) - NIEMINEN (FIN)
6:3, 2:6, 6:4
GARCIA-LOPEZ (ŠPA/4) prost

SOUSA (PORT/8) - ISTOMIN (UZB)

JUŽNI (RUS) - kvalifikant

MELZER (AVT) - kvalifikant

GOFFIN (BEL/2) prost