Angelique Kerber bo tretjič zaigrala v polfinalu turnirja z grand slam. Foto: Reuters
Angelique Kerber bo tretjič zaigrala v polfinalu turnirja z grand slam. Foto: Reuters
Milos Raonic
Milos Raonic je serviral le deset asov, vendar je zadel 47 "winnerjev". Foto: Reuters
David Ferrer in Andy Murray
Andy Murray bo v petek lovil peti finale v Melbournu. Foto: Reuters
Johanna Konta se bo v polfinalu pomerila z Angelique Kerber. Foto: Reuters
Andreja Klepač bo prvič zaigrala v polfinalu turnirja z grand slam. Foto: Reuters
Veliko Britanijo obnorela Johanna Konta
Murray še šestič zapored v polfinalu Melbourna

Belorusinjo, ki so jo mnogi videli kot glavno grožnjo Sereni Williams v pohodu na novo lovoriko v Melbournu, je s 6:3 in 7:5 izločila Nemka Angelique Kerber.

Konta je z zmago s 6:4 in 6:1 nad Kitajko Šuaj Džang postala prva Britanka, ki bo zaigrala v polfinalu turnirja za grand slam po Jo Durie leta 1983.

Tretji četrtfinalni dvoboj v moški konkurenci je pripadel Murrayju, ki je bil s 6:3, 6:7 (5), 6:2 in 6:3 boljši od Davida Ferrerja. Škot se je v polfinale Melbourna uvrstil šestič. V finalu je igral štirikrat, a vselej ostal praznih rok.
Raonic drugič v polfinalu grand slama
V letošnjem polfinalu se bo pomeril z Milosem Raonicem, ki je za svoj drugi grand slam polfinale v karieri s 6:3, 3:6, 6:3 in 6:4 ugnal Gaela Monfilsa. Kanadčan črnogorskih korenin se je med štiri uvrstil še leta 2014 v Wimbledonu.
"Pred mano je velik izziv. Izziv, za katerega moram sam najti rešitev. Čaka me dober, težak dvoboj, dal bom vse od sebe in upam, da bom izkoristil to priložnost," je dejal 25-letni Kanadčan.

Velika vrnitev Kerberjeve v drugem nizu
Azarenka je v dvoboj z Nemko vstopila kot izrazita favoritinja. Ne samo, da na letošnjih devetih dvobojih v posameznem nizu ni oddala več kot štiri igre, na roko ji je šla tudi statistika v medsebojnih dvobojih. Belorusinja jih je dobila vseh šest, nazadnje na začetku tega leta v Birsbaneju, ko je bilo 6:3 in 6:1.

28-letna Nemka je začela silovito in povedla s 4:0. Na servis Azarenke si je pri 5:3 priigrala tri žogice za niz, a je vse zapravila. Kljub temu ji je uspelo niz pospraviti pod streho po 48 minutah. Ko je Azarenka v drugem nizu povedla s 5:2, 40:0 je kazalo, da se je dvoboj prevesil na stran visoke Belorusinje, a se je Kerberjeva čudežno vrnila in osvojila naslednjih pet iger. Dvoboj se je končal po uri in 45 minutah. Azarenka je naredila 33 nevsiljenih napak in zapravila 13 žog za odvzem servisa.

Kerberjeva, prva Nemka med štiri v Melbournu po letu 1998, se je uvrstila v svoj prvi polfinale turnirja za grand slam po letu 2012. Skupno bo tam igrala tretjič. V finale se še ni uvrstila. "Tega ne morem opisati z besedami. Izjemno sem vesela, da sem jo prvič premagala. Poskusila sem dobro igrati vse od začetka, dobro sem se gibala in bila bolj agresivna kot v zadnjih dveh dvobojih z Viktorijo," je pojasnila Kerberjeva.

V polfinalu tudi 47. igralka sveta
Tokrat bo imela lepo priložnost, saj ji bo nasproti stala britanska kvalifikantka Johanna Konta. 24-letnica je predtem na petih od šestih odigranih dvobojih na turnirjih za grand slam izpadla v prvem krogu. 47. igralka sveta je na poti do finala izločila Venus Willaims, Šaišaj Dženg, Deniso Allertovo, Ekaterino Makarovo in nazadnje še 77. z lestvice WTA Džangovo, ki je vključno s kvalifikacijami predtem v Melbournu odigrala sedem dvobojev.

Uspeh kariere Andreje Klepač
Andreja Klepač se je v Melbournu uvrstila v polfinale turnirja mešanih dvojic. Slovenka je skupaj s Filipincem Treatom Hueyjem s 6:2 in 7:5 izločila tretjepostavljeno tajvansko-indijsko navezo Jung-Jan Čan/Rohan Bopanna. V polfinalu se bosta Klepačeva in Huey pomerila z Američanko Coco Vandeweghe in Romunom Horio Tecaujem.

V četrtfinalu pa je obstala Katarina Srebotnik, ki je skupaj z Britancem Jamiejem Murrayjem, bila sta četrta nosilca, izgubila proti petopostavljenima Rusinji Jeleni Vesnini in Brazilcu Brunu Soaresu z 2:6 in 3:6.

Polfinale (M):
ĐOKOVIĆ (SRB/1) - FEDERER (ŠVI/3)
četrtek ob 9.30
MURRAY (VB/2) - RAONIC (KAN/13)
petek ob 9.30


Četrtfinale:
ĐOKOVIĆ (SRB/1) - NIŠIKORI (JAP/7)
6:3, 6:2, 6:4
FEDERER (ŠVI/3) - BERDYCH (ČEŠ/6)
7:6 (4), 6:2, 6:4
RAONIC (KAN/13) - MONFILS (FRA/23)
6:3, 3:6, 6:3, 6:4
MURRAY (VB/2) - FERRER (ŠPA/8)
6:3, 6:7 (5), 6:2, 6:3


Polfinale (Ž), četrtek ob 3.40:
S. WILLIAMS (ZDA/1) - RADWANSKA (POL/4)

Drugi dvoboj:
KERBER (NEM/7) - KONTA (VB)

Četrtfinale:
S. WILLIAMS (ZDA/1) - ŠARAPOVA (RUS/5)
6:4, 6:1
RADWANSKA (POL/4) - SUAREZ N. (ŠPA/10)
6:1, 6:3
KERBER (NEM/7) - AZARENKA (BLR/14)
6:3, 7:5
KONTA (VB) - S. DŽANG (KIT)
6:4, 6:1

Veliko Britanijo obnorela Johanna Konta
Murray še šestič zapored v polfinalu Melbourna