Andy Murray se bo zdaj popolnoma posvetil pripravam na Wimbledon, ki se bo začel konec junija. Foto: Reuters
Andy Murray se bo zdaj popolnoma posvetil pripravam na Wimbledon, ki se bo začel konec junija. Foto: Reuters

Škota je poškodba mučila že dalj časa, stanje pa se je poslabšalo prejšnji teden na turnirju v Rimu, ko je moral predati dvoboj 2. kroga.

Po temeljitem zdravniškem pregledu se je odločil, da na drugem grand slamu sezone ne bo nastopil, ker se želi povsem pozdraviti za nastop v Wimbledonu. "To je bila težka odločitev, ker rad igram v Parizu, vendar so mi zdravniki svetovali tekmovalni premor," je povedal zmagovalec New Yorka in olimpijskih iger.

Murray prvič po letu 2007, ko je manjkal v Wimbledonu, ne bo igral na enem izmed štirih največjih turnirjev v sezoni.

Del Potro načrtuje vrnitev v Wimbledonu
Argentinčevo zdravje se je poslabšalo prav pred največjim teniškim spektaklom na peščenih igriščih. Del Potro nikakor ne more okrevati po hudi virozi, ki jo je staknil minuli teden. Lani se je na igriščih Rolanda Garrosa zavihtel v četrtfinale, Argentincu pa ni pomagal niti obisk pri papežu Frančišku, ko je minuli teden rojaku, svetemu očetu, med srečanjem med mašo v Vatikanu podaril enega izmed loparjev, s katerim je leta 2009 premagal Rogerja Federerja ter osvojil odprto prvenstvo ZDA. Po avdienci pri papežu je izpadel v osmini finala mastersa v Rimu proti Francozu Benoitu Paireju, nato se je vrnil domov z željo, da bi se čim bolje pripravil na naslednji veliki turnir. A je ostalo le pri željah.

"Zelo mi je žal, ker ne bom nastopil na tako pomembnem turnirju. Seveda gre za zelo boleč udarec, kajti že od nekdaj sem sanjal o zmagoslavju na OP Francije. Ni šlo drugače, kot da izpustim Pariz ter se v miru pripravim in stoodstoten pričakam naslednje turnirje, ki se jih še nameravam letos udeležiti," je bil razočaran Argentinec, ki pričakuje, da bo pripravljen za Wimbledon.