Stan Wawrinka se je držal za glavo ob slabi igri v odločilnem nizu. Foto: EPA
Stan Wawrinka se je držal za glavo ob slabi igri v odločilnem nizu. Foto: EPA
Andy Murray
Andy Murray je imel v uvodnih dveh krogih na Dunaju precej težav, tokrat pa je zablestel. Foto: EPA

29-letni Škot se bo v soboto srečal z Davidom Ferrerjem, ki ga je pred dvema letoma premagal v finalu turnirja v avstrijski prestolnici. Murray bi se z zmagama na Dunaju in naslednji teden v Parizu lahko zavihtel na prvo mesto lestvice ATP, če Novak Đoković v dvorani Bercy ne bi prišel do finala.

Murray je v zadnjem mesecu v odlični formi, zmagal je v Pekingu in v Šanghaju. Tokrat se je veselil že 13. zaporedne zmage. Isner je v prvem nizu kar trikrat izgubil servis, v drugem nizu je Murray povedel s 3:0 in prednost je zadržal do konca obračuna. V peti igri je Škot po 0/40 nanizal pet zaporednih točk za 4:1 in upanja visokega Američana je bilo konec.

"Narekoval sem ritem pri izmenjavah z osnovne črte. Tudi vračanje njegovih močnih servisih mi je zares dobro uspevalo. Ključno je bilo, da sem mu hitro odvzel servis, takoj se je znašel pod pritiskom," je bil vesel Murray, ki je poleti zmagal v Wimbledonu in na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru.

Mischa Zverev presenetil Wawrinko
V Baslu je presenetljivo izpadel Stan Wawrinka. V četrtfinalu ga je ugnal Mischa Zverev s 6:2, 5:7 in 6:1. Švicar, ki je prejšnji mesec zmagal na Odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku, je v odločilnem nizu kar trikrat izgubil začetni udarec.

Monfils bo izpustil masters v Parizu
Gael Monfils je moral zaradi poškodovanega rebra odpovedati nastop na mastersu v Parizu. 30-letni Francoz se je uvrstil na zaključni turnir najboljših igralcev na svetu, ki bo med 13. in 20. novembrom v Londonu. Polfinalist odprtega prvenstva ZDA si je v četrtek prvič v karieri priigral nastop na zaključnem turnirju sezone, potem ko je njegov konkurent za to mesto Dominic Thiem izgubil na Dunaju.

DUNAJ, četrtfinale, tabela
(2.467.310 evrov, trda podlaga)

MURRAY (VB/1) - ISNER (ZDA)
6:1, 6:3
FERRER (ŠPA/5) - TROICKI (SRB)
6:3, 3:6, 7:5
TSONGA (FRA/6) - RAMOS VINOLAS (ŠPA)
6:2, 7:6
KARLOVIĆ (HRV/8) - HAČANOV (RUS)
6:7, 7:6, 6:3




BASEL, četrtfinale, tabela
(2.151.985 evrov, trda podlaga)

M. ZVEREV (NEM) - WAWRINKA (ŠVI/1)
6:2, 5:7, 6:1
ČILIĆ (HRV/4) - GRANOLLERS (ŠPA)

NIŠIKORI (JAP/3) - DEL POTRO (ARG)
7:5, 6:4
MULLER (LUKS) - DELBONIS (ARG)
6:7, 6:4, 7:6