Rafael Nadal je brez večjih težav odpravil Andyja Murrayja. Foto: Reuters
Rafael Nadal je brez večjih težav odpravil Andyja Murrayja. Foto: Reuters
Stan Wawrinka
Stan Wawrinka se je veselil prve zmage v skupini Ilieja Nastaseja. Foto: Reuters

Pot do zmage si je Španec tlakoval s slabo igro nasprotnika, ki je slabo serviral, storil štiri dvojne in kar 29 nevsiljenih napak. Murray je sicer dvoboj začel odlično, saj je že v uvodni igri odvzel začetni udarec Nadalu, a je temu uspel rebreak, v 10. igri pa si je nato priigral tri priložnosti za brejk, izkoristil je prvo (6:4).

V nadaljevanju se je Škotu igra sesula kot hišica iz kart. Nikakor ni našel pravega ritma, v njegovo igro se je prikradlo preveč napak, po šestih odigranih igrah je izgubljal s 5:1. V zadnji igri dvoboja je z returnom v mrežo Nadalu podaril žogico za zmago, ki jo je Majorčan s forehand winnerjem izkoristil za drugo zmago na turnirju. Dvoboj je trajal uro in pol.

"Mislim, da sem na splošno kar dobro igral. Taktika za dvoboj z Andyjem je vedno, da moraš igrati dobro. Na igrišču mu uspevajo vsi udarci, zato je pomembno, da ostaneš zbran in zelo agresiven. Mislim, da danes nisem storil veliko napak. Seveda sem zelo zadovoljen," je po dvoboju dejal Nadal, trenutno peti igralec sveta.

Wawrinka po slabem začetku nadigral Ferrerja
V večernem obračunu je Stan Wawrinka premagal Davida Ferrerja s 7:5 in 6:2. Španec je začel odlično in z brejkom v četrti igri povedel s 4:1. Švicar se je nato zbral in po zaostanku z 2:5 nanizal kar pet iger zapored. Zalet je prenesel tudi v drugi, ko je hitro povedel z 2:0 in nato še v peti igri odvzel začetni udarec Ferrerju. Dvoboj je trajal uro in 33 minut.

V petek se bosta za drugo mesto pomerila Murray in Wawrinka.

Zaključni turnir sezone, London
(7.000.000 am. dolarjev, trda podlaga)

Skupina Ilieja Nastaseja, 2. krog:
NADAL (ŠPA/5) - MURRAY (VB/2)
6:4, 6:1

WAWRINKA (ŠVI/4) - FERRER (ŠPA/7)
7:5, 6:2


Petek:
MURRAY (VB/2) - WAWRINKA (ŠVI/4)

NADAL (ŠPA/5) - FERRER (ŠPA/7)

Lestvica:                        
NADAL              2  2 0  4:0  2
WAWRINKA           2  1 1  2:2  1
MURRAY             2  1 1  2:2  1
FERRER             2  0 2  0:4  0