Rafael Nadal v svoji bogati zbirki še nima zmage v Miamiju. Foto: Reuters
Rafael Nadal v svoji bogati zbirki še nima zmage v Miamiju. Foto: Reuters
Novak Djoković
Novak Djoković je v Miamiju slavil že leta 2007. Foto: Reuters
V Miamiju finale Nadal – Djoković

Prvi igralec sveta je v uvodnem nizu blestel pri servisu, saj je izgubil le dve točki na prvi servis, izkoristil pa je obe priložnosti za brejk. Federer je v drugem nizu igral občutno slabše, v njegovo igro pa so se prikradle številne neizsiljene napake.

Zadovoljen predvsem s prvim nizom
"Odigral sem zelo dobro tekmo, moj pristop je bil na visoki ravni od prve minute. Predvsem dobro sem igral v prvem nizu, v drugem nizu pa je razliko naredil sam Roger, saj je igral slabo. Naredil je veliko napak, skušal je skrajšati točke, kar pa mu ni dobro uspelo," je tekmo analiziral Nadal, ki zdaj v medsebojnih dvobojih vodi s 15:8.

Švicar pogrešal več agresivnosti
Federer ni imel veliko razlogov za dobro voljo: "Igral je trdo, predvsem pa je najboljšo igro prikazal v najpomembnejših točkah. Tega meni ni uspelo prikazati, zato sem še toliko bolj razočaran. Mislim, da nisem serviral slabo, a mu je uspelo vrniti res nekaj dobrih servisov. Moja napadalna igra ni bila dobra, nisem bil dovolj agresiven in to je naredilo razliko."

Nadal lovi prvo zmago v Miamiju
Čeprav je Nadal z 18 lovorikami na seriji 1.000 rekorder v drugi najpomembnejši teniški seriji, pa je še vedno brez zmage na štirih tovrstnih turnirjih (Miami, Cincinnati, Šanghaj in Pariz). V nedeljo bo lahko prečrtal Miami, za kar pa mora premagati najboljšega igralca z začetka sezone.

Drugi niz je bil formalnost
Djoković je za 25. zaporedno zmago s 6:3 in 6:1 ugnal Mardyja Fisha. Američan je imel možnost, da z brejkom zniža na 4:5, a je po izgubljenem prvem nizu nato v igri povsem "padel".

Djoković igra tenis življenja
"Ne počutim se nepremagljivega. Ne počutim se, da ne morem izgubiti, toda čutim veliko samozavest. Preprosto povedano - čutim, da igram svoj najboljši tenis v življenju, in to se tudi pozna na igrišču," je povedal drugi igralec sveta.

Miami (M), polfinale:
(3.645.000 am. dolarjev, trda podlaga)

NADAL (ŠPA/1) - FEDERER (ŠVI/3)
6:3, 6:2
DJOKOVIĆ (SRB/2) - FISH (ZDA/14)
6:3, 6:1

Ženske, polfinale:
(4.500.000 am. dolarjev, trda podlaga)

ŠARAPOVA (RUS/16) - PETKOVIĆ (NEM/21)
3:6, 6:0, 6:2
AZARENKA (BLR/8) - ZVONARJOVA (RUS/3)
6:0, 6:3
V Miamiju finale Nadal – Djoković