Odziv Davida Ferrerja nad veliko zmago nad Argentincem Juanom Martinom del Potrom. Foto: Reuters
Odziv Davida Ferrerja nad veliko zmago nad Argentincem Juanom Martinom del Potrom. Foto: Reuters
Juan Monaco in Rafael Nadal
Juan Monaco in Rafael Nadal v objemu po dvoboju. Foto: Reuters

Za špansko točko se je moral precej bolj potruditi Ferrer, ki je Juana Martina del Potra ugnal šele v petem nizu (6:2, 6:7 (2), 3:6, 6:4, 6:3). Španec je v nizih zaostajal že z 2:1, a se je nato čudežno vrnil in izsilil odločilni, peti niz. Dvoboj je trajal dobrih pet ur, gledalci pa so bili priča sila atraktivnemu in dinamičnemu tenisu.

Monaco ni našel odgovora na Nadalov forhend
Nadal je brez večjih težav s 6:1, 6:1 in 6:2 odpravil Juana Monaca. Vknjižil je kar 27 winnerjev, od teh 20 s silovitim forhendom. Nadal sicer še nikoli ni izgubil dvoboja v Davisovem pokalu na peščeni podlagi, s petkovim slavjem je v statistiko vpisal še 15. zaporedno zmago. Monacu nikakor ni uspelo razviti svoje igre, solidno je zaigral zgolj v tretjem nizu, kjer pa je Nadal vse sanje po morebitnem preobratu razblinil v peti igri, v kateri sta tenisača z borbeno predstavo na noge spravila tudi španskega kralja Juana Carlosa.

Nadal: Storil sem zelo malo napak
"Monaco ni igral slabo, kar morda odraža končni izid, jaz sem igral tako dobro. Storil sem zelo malo napak," je po dvoboju dejal Nadal in dodal: "Je moj zelo dober prijatelj. Z njim sem se tudi pogovarjal v garderobi in zaveda se, da je dvoboj izgubil zaradi boljše igre nasprotnika. Juan je igral odlično."

Davisov pokal, finale
(Sevilla, peščena podlaga)
ŠPANIJA - ARGENTINA 2:0

Nadal - Monaco
6:1, 6:1, 6:2

Ferrer - Del Potro
6:2, 6:7 (2), 3:6, 6:4, 6:3

Sobota:
Lopez/Verdasco - Nalbandian/Schwank

Nedelja:
Nadal - Del Potro
Ferrer - Monaco