Rafael Nadal je dan po zmagi v Barceloni vložil tožbo. Foto: EPA
Rafael Nadal je dan po zmagi v Barceloni vložil tožbo. Foto: EPA
Nadal devetič dvignil pokal v Barceloni

Nadal je pojasnil, da bo vsa sredstva, ki jih bo dobil s tožbo, namenil dobrodelni ustanovi NGO ali fundaciji v Franciji. Bachelotova je na francoski televiziji dejala, da je bila Nadalova odsotnost s turnirjev, ko je okreval po poškodbi kolena, le poskus skrivanja pozitivnega dopinškega testa.

"Vemo, da je šlo pri slavni Nadalovi poškodbi, ko ni igral sedem mesecev, le za prikrivanje pozitivnega dopinškega testa. Ko vidiš, da teniški igralec ne igra sedem mesecev, je to zaradi dopinških testov. Ne velja za vsak primer, pogosto pa," je povedala Bachelotova. Dodala je, da je le povedala tisto, o čemer na široko govorijo v teniškem svetu in v medijih.

V nedeljo je "Rafa" osvojil rekordni deveti turnirski naslov v Barceloni, danes pa je vložil tožbo zoper Bachelotovo. "S tem primerom nočem le braniti svoje integritete in ugleda, ampak braniti vrednote, ki sem jih zagovarjal vso kariero," je poudaril Nadal, ki je v sijajni formi na pesku in bo eden glavnih favoritov za Roland Garros, ki se začenja 22. maja.

Nadal devetič dvignil pokal v Barceloni