Roger Federer in Rafael Nadal sta še vedno magnet za gledalce. Foto: Reuters
Roger Federer in Rafael Nadal sta še vedno magnet za gledalce. Foto: Reuters
Indian Wells
Stadion sredi puščave je bil spet nabito poln. Foto: Reuters

Dvoboj je trajal le uro in 24 minut. Ključni trenutek v prvem nizu je bil v sedmi igri, ko je Špancu uspel edini brejk, s čimer je niz varno pripeljal do konca. V drugem nizu je štirikratni zmagovalec tega turnirja vidno padel in še trikrat izgubil začetni udarec.

Nadal: "Federer je najboljši vseh časov"
"Po sedmih mesecih odsotnosti sem presrečen, da sem se na tako pomembnem turnirju prebil v polfinale. Mislim, da Roger danes ni bil 100-odstotno pripravljen. Vedno je nekaj posebnega igrati proti njemu, najboljšemu igralcu v zgodovini tenisa. Kadar koli igrava, čutim, da igrava klasiko," je o Švicarju spet zgolj z izbranimi besedami govoril Nadal.

Federer je imel težave s hrbtom
"V prvem nizu sem bil še zraven. Dokler je bila razlika le en brejk, ves čas verjameš, da se lahko vrneš. A dlje kot je dvoboj trajal, sem vse bolj vedel, da moram spremeniti svojo igro. Imel sem tudi nekaj težav s hrbtom, zaradi česar sem se slabše gibal," je dvoboj ocenil najuspešnejši igralec v zgodovini grand slamov, o Nadalu pa je povedal: "Vedel sem, da se ne bo vrnil, dokler ne bo povsem okreval. Igral je odlično."

Šele prvič sta se pomerila v četrtfinalu
To je bil med večnima rivaloma že 29. obračun, a šele prvi v četrtfinalih na turnirjih serije ATP. Nadal, ki ga v polfinalu čaka Tomaš Berdych, v zmagah zdaj vodi z 19:10.

Indian Wells, četrtfinale, moški:
ĐOKOVIĆ (SRB/1) - TSONGA (FRA/8)
MURRAY (VB/3) - DEL POTRO (ARG/7)
BERDYCH (ČEŠ/6) - ANDERSON (JAR)
6:4, 6:4
NADAL (ŠPA/5) - FEDERER (ŠVI/2)
6:4, 6:2
Ženske:
WOZNIACKI
(DAN/8) - AZARENKA (BLR/1)
b.b.
KERBER (NEM/4) - STOSUR (AVS/7)
b.b.
KIRILENKO (RUS/13) - KVITOVA (ČEŠ/5)
4:6, 6:4, 6:3
ŠARAPOVA (RUS/2) - ERRANI (ITA/6)
7:6, 6:2