Rafael Nadal je napovedal, da bo v Roland Garrosu v ožjem krogu favoritov za zmago. Foto: Reuters
Rafael Nadal je napovedal, da bo v Roland Garrosu v ožjem krogu favoritov za zmago. Foto: Reuters
Gael Monfils
Gael Monfils, ki je bil prvi Francoz v finalu Monaka po Cedricu Piolinu leta 2000, ostaja le pri finalnih uvrstitvah na turnirjih masters. Zdaj ima tri, pred današnjim porazom je moral tekmecema priznati premoč še v Bercyju v letih 2009 in 2010. Za tolažbo mu, potem ko je zaman naskakoval šesto zmago na turnirjih v karieri, ostaja bogata nagrada: poraženec na tem turnirju dobi 351.715 evrov. Foto: EPA
Nadal znova slavil v Monte Carlu

Španec, ki je zadnjič dobil turnir avgusta lani v Hamburgu, se veseli 28. zmage na turnirju serije masters, s čimer se je na vrhu izenačil z Novakom Đokovićem.

Izkupiček Nadala v finalih je 68 zmag in 32 porazov.

Grega Žemlja je nastopil v finalu turnirja serije challenger v Južni Koreji in izgubil proti 80. igralcu sveta Ricardasu Berankisu iz Litve. Rezultat je bil 6:3, 6:2.


Peščena sezona se za Rafo ni mogla začeti bolje. Na težki poti do finala je porazil Stana Wawrinko in Andyja Murrayja, v finalu pa je ugnal še francoskega bombarderja, ki mu je po dobrem odporu v zadnjem nizu zmanjkalo sape.

Predvsem prvi niz je bil atomski in eden izmed najboljših v letošnji sezoni. Po dobri uri je pripadel Nadalu, kar pa Monfilsu ni vzelo poguma. V drugem je povedel s 3:1, vendar je nato spet popustil in dovolil izenačenje. Ko je vse kazalo, da se je tehtnica spet nagnila na stran Španca, je Monfils kljub utrujenosti dobil drugi niz. V zadnjem je povsem popustil in po dveh urah in 45 minutah je moral stisniti roko Nadalu. Za Francoza so bile usodne neizsiljene napake, ki jih je napravil 51, Španec 15 manj. V winnerjih je bilo 28:25 v korist Monfilsa. Nadal je servis nasprotniku odvzel kar osemkrat.

"Igral sem dobro na celotnem tekmovanju, danes pa je bilo sploh odlično. Tudi Gael je bil izjemen tekmec. Zame je Monte Carlo nekaj posebnega, hvala tudi vsem, ki ste me podpirali. Vedno rad igram tukaj," je po zmagi dejal Nadal.

Prihodnji teden "Rafa" v Barceloni
Nadal bo prihodnji teden nastopil na turnirju v Barceloni, nato pa po tednu premora sledita še turnirja masters v Madridu in Rimu. Odprto prvenstvo Francije, na katerem bo Nadal naskakoval deseti naslov, se bo začelo 22. maja.

MONTE CARLO, finale
(3.748.925 evrov, pesek)

NADAL (ŠPA/5) - MONFILS (FRA/13)
7:5, 5:7, 6:0


BOGOTA, finale
(250.000 am. dolarjev, pesek)

FALCONI (ZDA/5) - SOLER ESPIONOSA (ŠPA)
6:2, 2:6, 6:4

Nadal znova slavil v Monte Carlu