Novak Đoković in Janko Tipsarević sta velika prijatelja, na igrišču pa je
Novak Đoković in Janko Tipsarević sta velika prijatelja, na igrišču pa je "Nole" brez usmiljena. Foto: EPA
Roger Federer
Roger Federer je lani v finalu izgubil proti Novaku Đokoviću. Tudi letos bi se lahko pomerila v finalu. Foto: EPA

Prvi igralec sveta je začel sijajno in že v četrti igri odvzel servis "Tipsiju", v šesti igri mu je uspel še drugi odvzem servisa in vse je kazalo na gladko zmago.

V drugem nizu sta oba uspela zadržati igre na svoj servis, v 12. igri je Tipsarević imel 15/30 na servis Đokovića in le še dve točki sta mu manjkali do izenačenja na 1:1 v nizih. V ključnih trenutkih je "Nole" odigral odlično, podaljšano igro je dobil z 8:6. Izkoristil je drugo zaključno žogo. Tipsarević je serviral kar deset asov, a je naredil tudi pet dvojnih napak. Razmerje v osvojenih točkah je bilo 72:53.

V petkovem polfinalu ga čaka Murray, ki je s 6:3 in 7:5 ugnal Tomaša Berdycha. V polfinalu OP-ja Avstralije v Melbournu je Đoković ugnal Murrayja v petih nizih po neverjetnem boju, ki je trajal skoraj pet ur.

Roger Federer je odpravil Mihaila Južnija s 6:3 in 6:4. Švicar je dobil vseh 12 obračunov z Rusom v karieri. Dvoboj je trajal le 69 minut. Južni si ni priigral niti ene brejk priložnosti, Federer pa je izkoristil dve izmed enajstih.

DUBAJ, četrtfinale, tabela:
ĐOKOVIĆ (SRB/1)
- TIPSAREVIĆ (SRB/7)
6:1, 7:6

MURRAY (VB/3)
- BERDYCH (ČEŠ/5)
6:3, 7:5

DEL POTRO (ARG/5) - TSONGA (FRA/4)
7:6, 6:2

FEDERER (ŠVI/2) - JUŽNI (RUS)
6:3, 6:4