Novak Đoković je osvojil zadnja dva turnirja v Šanghaju. Foto: Reuters
Novak Đoković je osvojil zadnja dva turnirja v Šanghaju. Foto: Reuters
Roger Federer
Roger Federer je zanesljivo odpravil Španca Roberta Bautisto Aguta. Foto: Reuters

ATP serije 1000 v Šanghaju ugnal Kazahstanca Mihaila Kukuškina s 6:3, 4:6 in 6:4 ter se bo v četrtfinalu pomeril z Davidom Ferrerjem.

Številka ena svetovnega tenisa, ki lovi že tretji zaporedni naslov v Šanghaju, je imela s Kazahstancem več dela, kot je pričakovala, a na koncu vseeno dosegla 27. zaporedno zmago na kitajskih tleh. Predvsem v drugem nizu, ki ga je dobil, je Kukuškin odlično igral, Srba pa je presenetil z napadalno igro. Đoković je odgovoril v tretjem nizu, ko je odločilni brejk naredil v peti igri, kar je na koncu tudi odločilo o dvoboju, ki je trajal dve uri in osem minut.

Ferrer je potreboval 12 minut manj, da je odpravil Andyja Murrayja (6:2, 1:6, 6:2). Škot je v treh nastopih vedno prišel v finale turnirja, dvakrat ga je tudi osvojil, a tokrat je naletel na pretežko oviro. Murray igra že tretji teden zapored na Kitajskem, saj je pred tem zmagal v Šendženu in klonil v četrtfinalu Pekinga. Španec je Škota v osmem dvoboju na trdi podlagi premagal šele drugič. "Niz in pol praktično ni naredil napake. Nisem našel načina, kako ga premagati, saj je igral zares dober tenis. Na začetku drugega niza sem še imel nekaj priložnosti, nato pa je igral zares odlično in moram mu čestitati. Zaslužil si je to zmago," je po dvoboju poraz priznal Murray.

ŠANGHAJ, osmina finala, tabela (4.195.895 am. dolarjev, trda podlaga)
ĐOKOVIĆ (SRB/1) - KUKUŠKIN (KAZ)
6:3, 4:6, 6:4
FERRER (ŠPA/5) - MURRAY (VB/11)
2:6, 6:1, 6:2
FEDERER (ŠVI/3) - BAUTISTA AGUT ŠPA/14
6:4, 6:2
BENNETEAU (FRA) - SOCK (ZDA)
6:3, 6:4
BERDYCH (ČEŠ/6) - KARLOVIĆ (HRV)
6:3, 6:4
SIMON (FRA) - JAZIRI (TUN)
6:2, 6:3
JUŽNI (RUS) - MONACO (ARG)
5:7, 6:3, 6:2
LOPEZ (ŠPA) - ISNER (ZDA/13)
6:3, 6:4