Novak Đoković se je četrtič prebil v finale OP ZDA, lani je v finalu premagal Rafaela Nadala. Foto: Reuters
Novak Đoković se je četrtič prebil v finale OP ZDA, lani je v finalu premagal Rafaela Nadala. Foto: Reuters
David Ferrer in Novak Đoković
Direktor turnirja Brian Earley je v soboto zelo hitro prekinil dvoboj, David Ferrer pa je bil seveda precej bolj razočarana nad to odločitvijo. Foto: EPA
David Ferrer
David Ferrer še vedno čaka na prvi finale turnirja za grand slam. Foto: Reuters
Đoković gladko v finale US Opna

V ponedeljkovem finalu ga čaka Andy Murray, ki je v prvem polfinalu v soboto premagal Tomaša Berdycha s 5:7, 6:2, 6:1 in 7:6. Škot se je prebil v peti finale turnirjev za grand slam, na prvo zmago pa še čaka.

V soboto "Nole" brez rešitve v vetru
Španec je v soboto obračun v močnem vetru začel sijajno, že v prvi igri je odvzel servis drugemu igralcu sveta. Srb je začetni udarec izgubil še v peti igri. Pri izidu 5:2 za Ferrerja pa je bil obračun na igrišču Arthurja Asha prekinjen. Danes je zadržal servis v uvodni igri in s tem dobil prvi niz.
Ferrer v nadaljevanju nemočen
V drugem nizu je Đoković zaigral kot prerojen, z osnovne črte je z močnimi udarci nadigral Ferrerja, hitro je povedel s 5:0 in izid v nizih izenačil na 1:1.
Tudi tretji niz je precej bolje začel branilec naslova, ki je hitro povedel z 2:0, nato pa je Ferrer prišel do preobrata, nanizal je tri igre zapored. V sedmi igri je nato Španec izgubil začetni udarec in s tem tudi tretji niz.

Srb razred zase na trdi podlagi
Ferrer je delal vse več napak (skupaj kar 39), z osnovne črte ni mogel več držati ritma Srba. 30-letni Španec je začel z začetnimi udarci v četrtem nizu, vendar je v prvi igri dobil le točko in Đoković je bil z odvzemom servisa že v prednosti, ki jo je nadgradil s svojim servisom. V izenačeni tretji igri je izkoristil tretjo priložnost za odvzem servisa in vodstvo s 3:0. Po 19. minutah niza je bilo že 4:0, šele nato je brez izgubljene točke svojo prvo igro dobil tudi igralec iz Valencie, ki je s svojim servisom znižal še na 2:5. Tu pa se je zaustavilo in Đoković je dobil svoj šestdeseti dvoboj, kar je rekord med tenisači v sezoni, na trdih podlagah turnirjev za grand slam pa je neporažen na 27 zaporednih tekmah.

Đoković molil za brezvetrje
"Danes mi je šlo zares dobro, Ferrer je neverjeten borec, proti njemu nikoli ni lahko. Molil sem, da ne bo vetrovno. V vetru se je precej bolje znašel, danes je bilo vse drugače. To je bil nov dvoboj. Murray si zelo želi dobiti prvo lovoriko za grand slam in bo zelo motiviran, obeta se zanimiv obračun," je povedal "Nole", ki je serviral sedem asov in zadel 34 "winnerjev". Dvoboj je trajal dve uri in 32 minut, razmerje v osvojenih točkah je bilo 107:86.
Finale bo v ponedeljek ob 22.00. To bo že peti zaporedni finalni obračun v New Yorku v ponedeljek.

Polfinale:
MURRAY (VB/3) - BERDYCH (ČEŠ/6)
5:7, 6:2, 6:1, 7:6 (7)

ĐOKOVIĆ (SRB/2) - FERRER (ŠPA/4)
2:6, 6:1, 6:4, 6:2

Finale bo v ponedeljek ob 22.00.

Dvojice (Ž), finale:
ERRANI/VINCI (ITA/2) - HLAVAČKOVA/HRADECKA (ČEŠ/2)
6:4, 6:2

Đoković gladko v finale US Opna